"Love": Νέο κομμάτι και video από τους Marva Von Theo

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ένα μήνα πριν την επίσημη κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους  που τιτλοφορείται “Afterglow, οι Marva Von Theo μοιράζονται τις πιο συναισθηματικές τους αντιλήψεις σε σχέση με την αέναη αναζήτηση της αγάπης, σε ένα ποιητικό, animated βίντεο για την art pop - electronica - melodic house – techno – υβριδική τους σύνθεση.

Η αγάπη είναι ένα πανίσχυρο συναίσθημα, η κινητήρια δύναμη πίσω από τις πράξεις μας και τα λόγια μας, εκείνη που δίνει νόημα στην ίδια μας την ύπαρξη. Ταυτόχρονα όμως, όσο φροντίζουμε την αγάπη να μεγαλώσει μέσα μας,  παραμονεύει το αφόρητο κενό που επιφυλάσσει η απουσία της. Η σύνθεση αυτή δομείται σε τέσσερα ευδιάκριτα κεφάλαια: μία συναισθηματική ορχηστρική εισαγωγή, την μελωδική αυγή της αγάπης, το ξεθώριασμα του φωτός και την βύθιση στο κυρίαρχο υποσυνείδητο.

Δείτε το official video για το ‘Love’, από τον επερχόμενο δίσκο Afterglow:

about Afterglow_

Το Afterglow περιγράφει τις πιο μελαγχολικές αποχρώσεις της ζωής, εκείνα τα γλυκόπικρα συναισθήματα όταν κάτι πραγματικά όμορφο τελειώνει, τον απόηχο μιας αγαπημένης φωνής, τα απομεινάρια του φωτός μετά την δύση του ήλιου. Η αγάπη και η απώλειά της, η θλίψη, η ελπίδα, η ονειροπόληση και η απόφαση για ζωή λαμπυρίζουν στους ποιητικούς στίχους των Marva Von Theo που αποτελούν τον πυρήνα αυτού του άλμπουμ.

 

Στο Afterglow, οι Marva Von Theo έχουν δημιουργήσει ένα χορευτικό, ηλεκτρονικό ήχο που σκιάζεται κομψά από noir, μελαγχολικές ηχητικές παλέτες, έναν αντισυμβατικό χώρο που ρέει ορμητικά μεταξύ της Electronica, Art Pop, Dark pop, Neo-Synthpop, Darkwave, Post-Punk, Contemporary και της Jazz.

Οι Marva Von Theo έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα singles από το Afterglow, το dark disco Ruins, την συναισθηματική, sci-fi μπαλάντα Embrace this Madness, το ρυθμικό new-wave, synthpunk Forever και το ποιητικό, art-pop Love.

short bio

Σκοτεινοί και ρυθμικοί, ταυτόχρονα όμως εσωστρεφείς, ονειρικοί και συναισθηματικοί, οι Marva Von Theo βρίσκουν τον δρόμο τους μέσα από το σκοτάδι της darksynth μουσικής προς την λαμπερή electropop, συνθέτοντας μία μουσική πολυδιάστατη, με εκφραστικά, καθηλωτικά φωνητικά και εκλεπτυσμένες ενορχηστρώσεις. Η συνολική αισθητική των ήχων και των μελωδιών τους καλύπτει ένα ευρύ και συχνά αντιφατικό φάσμα, που εμποτίζεται δημιουργικά με το ιδιαίτερα προσωπικό τους λεξιλόγιο. Αποστασιοποιημένοι από στιλιστικά δόγματα, αισθάνονται ελεύθεροι να πειραματιστούν και να προσδιορίσουν τον ήχο τους μέσα στον αχανή κόσμο της pop μουσικής.

Οι Marva Von Theo είναι παθιασμένοι, ανήσυχοι, θαρραλέοι, θορυβώδεις, επικίνδυνοι, εκλεπτυσμένοι,  εύθραυστοι, μελαγχολικοί, σκοτεινά ρομαντικοί, συναισθηματικοί.

Σχηματίστηκαν το 2017 από την Μάρβα Βούλγαρη και τον Τεό Φοινίδη, δύο μουσικούς με κλασσική εκπαίδευση και έντονη πειραματική φύση, η οποία τους ωθεί στην αναζήτηση πολλών και ετερόκλητων ειδών μουσικής. Η Μάρβα έχει ως μουσικό υπόβαθρο το κλασικό πιάνο και το Jazz τραγούδι. O Τεό, εκτός από δεξιοτέχνης του κλασικού και Jazz πιάνου, είναι συνθέτης Contemporary  μουσικής, έχοντας αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο μουσικής και παραστατικ Τεχνών της Βιέννης, και έχοντας στο ενεργητικό του έργα για μουσικά σύνολα και ορχήστρα.

Το ντεμπούτο τους άλμπουμ “Dream within a Dream”, κυκλοφόρησε ως ανεξάρτητη παραγωγή το  2018, ενώ σύντομα ακολούθησε η βινυλιακή έκδοσή του από την Shades of Sound/Wave Records (BR) το 2019. Οι Marva Von Theo έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα singles “Embrace this Madness”(2019), “Forever” (2020) και “Ruins”(2020) από το δεύτερο άλμπουμ τους που τιτλοφορείται “Afterglow” και το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2021.

Έχουν εμφανιστεί σε αρκετές σκηνές και φεστιβάλ, με πιο γνωστά το Linecheck Festival στο Μιλάνο και το Athens Music Week, ενώ έχουν ανοίξει τις συναυλίες των Hooverphonic (BE), Motorama (RU) και Molly Nillson (DE).

Facebook | Instagram | Youtube | Soundcloud | Spotify | Bandcamp

w w w . m a r v a v o n t h e o . c o m

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon