Underground Diamonds :: September - October 2020

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

To δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου ήταν μάλλον το καλύτερο από άποψη ποιοτικών δίσκων για το 2020. Fleet Foxes, Idles, Future Islands, Roisin Murphy, The Flaming Lips, Kevin Morby, Doves, Working Men's Club ήταν μόνο κάποια από τα ονόματα που γνωρίζαμε πως θα κυκλοφορήσουν δίσκο εντός του διμήνου αυτού. Ας δούμε και τα αντίστοιχα διαμαντάκια της στήλης. Καλή ακρόαση!

1. CORDOVAS - DESTINY HOTEL 

Ομολογώ ότι είναι η πρώτη φορά που ακούω ή διαβάζω με οτιδήποτε έχει να κάνει, για τους τέσσερις συμπαθείς μακρυμάλληδες που απαρτίζουν τους Cordovas οι οποίοι ζουν όλοι μαζί σε ένα αγρόκτημα κοντά στο Νάσβιλ του Τενεσσί. Τόσο το παρουσιαστικό τους όσο και η μουσική τους παραπέμπει στη δεκαετία του εβδομήντα.Το Destiny Hotel είναι ο τρίτος τους δίσκος που κινείται ανάμεσα σε country rock & americana ενώ φλερτάρουν ακόμα με blues όπως στο The Game. Ίσως ο πιο άμεσα "ζεστός" και ευδιάθετος δίσκος που προσωπικά άκουσα το τρέχον έτος.


2. NOTHING - THE GREAT DISMAL

Παρακολουθώ τους Nothing από την αρχή της σταδιοδρομίας όταν το 2014 μας συστήθηκαν με το Guilty Of Everything. Ακολούθησαν δύο ακόμα άλμπουμ αλλά μάλλον τώρα ήρθε η ώρα τους για ένα πιο ευρύ κοινό. Το εισαγωγικό - γαλήνιο A Fabricated Life δεν προϊδεάζει τη συνέχεια και το Say Less που ακολουθεί, είναι ένας πραγματικός οδοστρωτήρας. Μπορεί να περπατάνε στα shoegaze μονοπάτια που άνοιξαν στα 90's, αγγλικά συγκροτήματα αλλά δεν ξεχνούν και την Αμερικάνικη καταγωγή τους θυμίζοντας (Catch A Fade) πόσο εξίσου σημαντικοί ήταν οι Pavement και οι Sebadoh.


3. MJ GUIDER - SOUR CHERRY BELL

Δεύτερος δίσκος της Melissa Guion υπό τη στέγη της ανεξάρτητης Kranky Records. Η σύγκριση με τους Cocteau Twins αναπόφευκτη, όμως η ίδια το παραδέχεται πως όντως είναι η κύρια επιρροή της στο Sour Cherry Bell. Όλα τα τραγούδια κινούνται σε ένα gothic περιβάλλον ντυμένα με industrial beats. Ξεκάθαρα ο σκοπός της Melissa είναι να αποφεύγει την εμπορικότητα αλλά να δημιουργήσει υπέροχες ποπ μελωδίες. Οι αποχρώσεις αυτού του άλμπουμ θα χρειαστούν λίγο χρόνο και ακούσματα ώστε να εκτιμηθεί κατάλληλα.


4. THE LUXEMBOURG SIGNAL - THE LONG NOW

Τα πρώην μέλη των Aberdeen & Trembling Blue Stars τα κατάφεραν ξανά. Ξανά επιτυχώς.Το The Long Now, μια φράση που επινοήθηκε ο Brian Eno και αναφερόταν σε ένα μακροπρόθεσμο τρόπο αντίληψης του χρόνου είναι ο τρίτος δίσκος των The Luxembourg Signal. Τραγούδια όπως τα 2:22, The Morning After, Cut the bridle, Mourning moon, μοιάζουν να έχουν το τέλειο κιθαριστικό ποπ πακέτο θυμίζοντας σε πολλούς συγκροτήματα της δεκαετίας του ενενήντα αλλά και τον κατάλογο της θρυλικής Sarah Records.


5. SEVERIN BELLS - A BRIGHTER SIDE TO THE UNKNOWN

Ενδιαφέρον μπάντες υπάρχουν παντού (εκτός από Αγγλία & Αμερική) αρκεί να ψάχνεις κατάλληλα η κάποια συγκυρία να σε φέρει πάνω σε αυτές. Οι Ολλανδοί - πρωτευουσιάνοι Severin Bells ενώ συνυπάρχουν για πάνω από τρία χρόνια φέτος ήρθε η ώρα να βγάλουν το πρώτο τους δίσκο. Καθαρό indie rock με ξεκάθαρη κατεύθυνση προς τον Αμερικάνικο ήχο των 90's αλλά και των 00's. Αν βγάλουμε το ορχηστρικό Dream Waltz II που κλείνει το δίσκο στα υπόλοιπα οκτώ κομμάτια θα αναπολήσουμε συγκροτήματα όπως οι Modest Mouse, Viva Voce, Starflyer 59 και φυσικά ολίγον από Sonic Youth.


Σιλιντζήρης Παναγιώτης

-----------------------------------

Διαβάστε Επίσης:
Underground Diamongs: 2018 Edition
2019
Underground Diamonds: January - February 2019
Underground Diamonds: March - April 2019

Underground Diamonds: May - June 2019
Underground Diamonds: July - August 201
Underground Diamonds: September - October 2019
Underground Diamonds: November - December 2019
2020
Underground Diamonds: January - February 2020
Underground Diamonds: March - April 2020

Underground Diamonds: May - June 2020
Underground Diamonds: July - August 2020

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon