Νέο video των Strawberry Pills από το αναμενόμενο νέο album

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους album, οι Strawberry Pills παρουσιάζoυν το video για το κομμάτι "The Voyeur". Το video σκηνοθέτησαν ο Άρης Αθάνατος και η Valisia Odell και γυρίστηκε στις αρχές της χρονιάς στην Αθήνα.

Το ομώνυμο κομμάτι, ανοίγει τον επερχόμενο δίσκο των Strawberry Pills "Murder To A Beat" και μαζί με την μινιμαλιστική προσέγγιση του video αποτελούν μια ωδή στην ηδονοβλεπτική ματιά του φωτογράφου Guy Bourdin.

Το video έκανε πρεμιέρα στο Louder Than War. Δείτε το παρακάτω:

Οι Strawberry Pills είναι ένα γκρουπ από την Αθήνα. Η μουσική τους είναι μια μίξη από dark electro, minimal wave και coldwave.

Η Valisia Odell και ο Αντώνης Κωνσταντάρας είναι τα δύο βασικά μέλη. Γνωρίστηκαν από τη συμμετοχή τους στους Phoenix Catscratch, με τους οποίους έχουν κυκλοφορήσει ένα Άλμπουμ με τίτλο "Nectar & Wrinkles" (Dead Scarlet Records). Μάλιστα, δύο από τα τραγούδια της μπάντας συμπεριλήφθηκαν στο soundtrack της ταινίας "Άλπεις", του Γιώργου Λάνθιμου.

Μετά τη διάλυση του γκρουπ συνέχισαν να συνεργάζονται σε διάφορα project και το 2019 αποφάσισαν να δουλέψουν επίσημα κάτω από το όνομα Strawberry Pills.

Τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησαν το single "Verbal Suicide". Το τραγούδι αγαπήθηκε από αρκετούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς με αποτέλεσμα να ακουστεί σε κάποιους από τους μεγαλύτερους σταθμούς της χώρας, κάτι που σύστησε το ντουέτο σε ένα μεγαλύτερο κοινό. Το τραγούδι, ωστόσο, ακούστηκε από ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο και συμπεριλήφθηκε σε εκατοντάδες λίστες του Spotify.

Μέχρι στιγμής, οι Strawberry Pills έχουν εμφανιστεί σε αρκετές πόλεις ανά την Ελλάδα, παίζοντας σε κάποια από τα πιο γνωστά live venue και festival της χώρας και δίπλα σε ονόματα όπως οι: THE KVB (UK), The Soft Moon (US), The Velvet Condom (FR), Oberst Panizza (DE), Λένα Πλάτωνος, Blaine Reininger (US), Acid Baby Jesus, Minami Deutch (JPN) κ.α.

Σύμφωνα με το βιβλίο “Release the Bats: The Story of the Greek Underground Dark Scene” του Νίκου Δρίβα, οι Strawberry Pills αποτελούν μία από τις ελπίδες της Ελληνικής, σκοτεινής σκηνής.

Στις 30 Οκτωβρίου 2020 κυκλοφορεί το ντεμπούτο album τους “Murder To A Beat” από την Inner Ear.

Ο τίτλος του δίσκου είναι εμπνευσμένος από την βασίλισσα του εγκλήματος, Agatha Christie. Η κεντρική ιδέα είναι ότι λίγο πριν από μια ζωντανή τους εμφάνιση οι Strawberry Pills βρέθηκαν δηλητηριασμένοι, όμως, από ποιον; Ποιος από τους πρωταγωνιστές των τραγουδιών τους το έκανε…;

Το “Murder To A Beat” περιέχει στοιχεία φαντασίας και τρόμου, σε συνδυασμό με τον θάνατο και τον ρομαντισμό. Τα πάντα καλύπτονται από σκοτάδι, μυστήριο, κυνισμό και αίνιγμα. Οι Strawberry Pills αντλούν έμπνευση, όχι μόνο από την μουσική, αλλά από διάφορα είδη τέχνης. Από τα φιλμ νουάρ και την λογοτεχνία του εγκλήματος, μέχρι τον Συμβολισμό (Gustave Moreau) και την φωτογραφία.

Μουσικά, με αυτό το album στοχεύουν σε έναν φρέσκο σκοτεινό ήχο, τιμώντας παράλληλα τις 80s επιρροές τους.

Facebook page
Bandcamp
Instagram
Spotify

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon