Cloud Nothings - The Black Hole Understands

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ένα από τα πλέον αξιόπιστα συγκροτήματα του σύγχρονου αμερικάνικου indie ήχου επιστρέφουν με καινούργιο δίσκο που φέρει τον τίτλο ''The Black Hole Understands''. Πλέον οι Cloud Nothings δεν είναι οι νεαροί που γνωρίσαμε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, αλλά άνετα μπορούν να θεωρηθούν βετεράνοι του είδους. Ο ιθύνων νους του συγκροτήματος, Dylan Baldi, έχει καταφέρει να στήσει έναν άνετα αναγνωρίσιμο ήχο και οι Cloud Nothings να αποκτήσουν το δικό τους φανατικό κοινό. Ένας ήχος που κινείται στο τρίγωνο αμερικάνικο alternative rocik, power pop,και shoegaze , με σταθερά καλές κυκλοφορίες. Tο ''The Black Hole Understands'' είναι ένας δίσκος που ηχογραφήθηκε στη διάρκεια της καραντίνας για τον κορωνοϊό, οπότε έχει μία homemade λογική και σίγουρα βρίσκει το συγκρότημα σε μία από τις μελωδικότερες φάσεις της πορείας του. Τα γιγαντιαία, αλά Smashing Pumpkins, τύμπανα λάμπουν διά της απουσίας τους και το συγκρότημα έχει τον πιο ''βρετανικό'' δίσκο του, με επιρροές που βρίσκονται στους House Of Love και τη Sarah Records και από πιο σύγχρονούς τους, στους Νεοϋορκέζους Pains Of Being Pure At Heart.

Η αλλάγή είναι εμφανής από το εναρκτήριο ''Story That I Live'', όπου η power pop συναντά τις αρχετυπικές indie κιθάρες και το τελικό αποτέλεσμα προκαλεί ξεκάθαρα ευφορία. Αυτός είναι ο κυρίαρχος ήχος του δίσκου. Δυναμικές κιθάρες, χαρούμενα φωνητικά και μία power pop αισθητική διάχυτη από την αεχή μέχρι το τέλος. Κομμάτια σαν το ''The Mess Is Permanent'' και ''The Sound Of Everyone'' εύκολα βρίσκουν το δρόμο τους στα airplays των αμερικάνικων κολλεγιακών ραδιοφώνων, το ''An Average World'' μας θυμίζει τις pop μέρες των Boo Radleys και τα ''A Weird Interaction'' και ''A Silent Reaction'' θα ήταν σίγουρες επιτυχίες στην εποχή που μεσουρανούσε η brit pop. Οι νευρικές κιθάρες χαρακτηρίζουν το ''Right On The Edge'', ακόμα ένα power ποπ κομμάτι βρίσκουμε στο ''Memory Of Regret'' και ο δίσκος κλείνει με το κολλητικό ομώνυμο κομμάτι. Οι Cloud Nothings κυκλοφόρησαν τον πιο pop και χαρούμενο δίσκο τους. Ανεβαστικές μελωδίες και ο Dylan Baldi να τραγουδά σαν brit pop αστέρας. Οπότε όποιος κάποτε λάτρεψε το ''Wake Up Boo!'' των Boo Radleys και το ''Lovelife'' των Lush, στο ''The Black Hole Understands'' θα βρει τον αγαπημένο του δίσκο για το καλοκαίρι του 2020.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon