O "Κινητός Κινηματογράφος 2020" συνεχίζεται με την ταινία "Βαβέλ - Από την Σιωπή στην 'Εκρηξη"

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

H τρίτη προβολή του "Κινητού Κινηματογράφου 2020" από τον "γυμνό οφθαλμό" έρχεται στον πεζόδρομο της Παντανάσσης. Όπως αναφέρει στην ενημέρωση ο Νικόλας Καββαδίας:

"1. πρόκειται γιά την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ στην μεγάλη οθόνη, αφού, μετά την αναβολή του 22ου Φεστιβάλ Ντοκυμανταίρ Θεσσαλονίκης, η ταινία προβλήθηκε on-line, στην αναγκαστική μεταφορά του Φεστιβάλ στο διαδίκτυο, από την μεγάλη στην μικρή οθόνη.

2. η προβολή γίνεται πραγματικότητα μετά την αποφασιστική στήριξη του Φεστιβάλ Ντοκυμανταίρ Θεσσαλονίκης, το οποίο αποφάσισε χωρίς δεύτερη σκέψη να την στηρίξει, αναγνωρίζοντας το έργο του "Γυμνού Οφθαλμού" και την σπουδαιότητα ενός δρωμένου σαν τον Κινητό Κινηματογράφο Πατρών.

3. η στάση του σκηνοθέτη της ταινίας Μελέτη Μοίρα με συγκινεί ιδιαίτερη, αφού μετά τα "Διαμάντια στον Ουρανό της Νύχτας", που προβλήθηκαν πέρυσι στο Café Del Bar, μου εμπιστεύεται και το νέο του ντοκυμανταίρ και, μάλιστα, σε παγκόσμια πρώτη προβολή!

4. από καρδιάς ευχαριστώ τον συνεργάτη, συνδιοργανωτή και συνοδοιπόρο Νικηφόρο Σπίνο (NS Sound), αλλά και τους χορηγούς της προβολής (cinepatra.gr - βιβλιοπωλείο Nouveau - Motel Vintage Store), που διάλεξαν να είναι δίπλα μου.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Το Σινέ - Παντάνασσα είναι μιά μαγική μεταμόρφωση ενός μοναχικού και όμορφου πεζόδρομου στο κέντρο της πόλης σε θερινό σινεμά.

Αυτήν την μεταμόρφωση την πρωτοονειρεύτηκα πριν τέσσερα χρόνια σε μιά από τις μοναχικές και ονειροπαρμένες βόλτες στην πόλη μου, όταν είναι άδεια από ανθρώπους κι έτσι μπορώ να δίνω χώρο στο όνειρο.

Οφείλω να παραδεχθώ, ότι η μεταμόρφωση είναι τόσο μαγική, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου, αλλά αυτό, σε καμιά περίπτωση, δεν σημαίνει, ότι η Πάτρα, η πόλη των σκοτωμένων κινηματογράφων, δεν έχει ανάγκη από, τουλάχιστον, έναν θερινό κινηματογράφο.

Δεν θέλω με τίποτα η μαγική μεταμόρφωση, που βάπτισα Σινέ - Παντάνασσα, να λειτουργήσει σαν άλλοθι.

Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός..."

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
ταινία:
 "Βαβέλ- Από την σιωπή στην έκρηξη" - Μελέτης Μοίρας
τόπος: Σινέ Παντάνασσα - (πεζόδρομος) Καραϊσκάκη και Παντανάσσης
ημερομηνία: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020
ώρα: 9.30 το βράδυ
εισιτήριο: Ελεύθερη Είσοδος (με σειρά προτεραιότητας)
διοργανωτές: "γυμνός οφθαλμός" και NS Sound
υποστηρίζουν: cinepatra.gr, Βιβλιοπωλείο Nouveau, Motel Vintage Store
και: Φεστιβάλ Ντοκυμανταίρ Θεσσαλονίκης

σελίδα προβολής στο facebook: https://www.facebook.com/events/632275104055756/
σελίδα ταινίας στο facebook: https://www.facebook.com/Babel1981/
τρέηλερ:

H TAINIA

Σκηνοθεσία: Μελέτης Μοίρας
Σενάριο: Μελέτης Μοίρας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Καπερνάρος
Μοντάζ: Μιχάλης Καλλήγερης
Ήχος: Σωτήρης Λάσκαρης
Μουσική: Βασίλης Μαντζούκης
Παραγωγός: Μελέτης Μοίρας
Χρώμα: Έγχρωμο/Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 73΄
Παγκόσμια εκμετάλλευση: Μελέτης Μοίρας, [email protected]

ΥΠΟΘΕΣΗ

Αθήνα, Φεβρουάριος 1981. Μια παρέα ανθρώπων μαθαίνουν στο ελληνικό κοινό, ότι τα κόμικς δεν είναι μόνο για παιδιά, έχοντας για μοναδικό κίνητρο την αγάπη για την 'Eνατη Τέχνη.
Αυτή είναι η ιστορία της Βαβέλ, του θρυλικού περιοδικού κόμικς (και όχι μόνο), και των διεθνών φεστιβάλ που διοργάνωνε... 

Η ΑΦΙΣΣΑ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Mιά δημιουργία της Έλενας Φωτακέλη

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon