M. Ward - Migration Stories

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο M. Ward πάντα είχε το κάτι διαφορετικό από τον μέσο αμερικανό τραγουδοποιό που ασχολούνταν με το ιδίωμα της folk. Τον χαρακτήριζε μία pop λογική στα κομμάτια του, στοιχείο που τον έκανε να απευθύνεται αφενός σε ένα ευρύτερο κοινό και αφετέρου να ξεφεύγει από τη βαρεμάρα και τη μιζέρια που προκαλεί μεγάλο μέρος του συγκεκριμένου είδους. Το ταλέντο του το έχει απλώσει τόσο στις προσωπικές του ηχογραφήσεις, όσο και στα project που έχει συμμετάσχει. Αυτά είναι το ντουέτο των She & Him, μαζί με τη Zooey Deschanel και το supergroup της εναλλακτικής americana Monsters Of Folk, μαζί με τους Conor Oberst, Jim James και Mike Mogis. Ο καινούργιος του δίσκος ονομάζεται ''Migration Stories'' και σε αυτόν καταπιάνεται με ένα απολύτως επίκαιρο θέμα. Αυτό της μετανάστευσης και το γιατί πολλοί άνθρωποι αναγκάζονται ή κάποιοι επιλέγουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους αναζητώντας κάπου αλλού μία καλύτερη ζωή. Μας διηγείται ιστορίες που είτε έχει ακούσει ο ίδιος είτε έχει δημιουργήσει με τη φαντασία του. Για την ηχογράφηση του δίσκου μετέβει στο Μόντρεαλ του Καναδά και δούλεψε με συνεργάτες των Arcade Fire.

Ο M. Ward φτιάχνει τον πιο γλυκόπικρο δίσκο της καριέρας του και σε αυτό τον βοηθά η θεματολογία του. καταφέρνει μεσα στα τραγούδια του να συνυπάρχουν τα όνειρα ενός καλύτερου αλλά και με πολλές αβεβαιότητες μέλλοντος, με τη θλίψη που αφήνει σε κάποιον η απόφαση να φύγει από αγαπημένους ανθρώπους και μέρη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το single ''Migration of Souls'' να σκιαγραφεί γλαφυρά αυτά τα συναισθήματα. Οι αργόσυρτες ακουστικές κιθάρες δίνουν το στίγμα στο ''Heaven's Nail And Hammer'' και στο ''Independent Man'' είναι ταυτόχρονα μελωδικός και ταξιδιάρικος. Το ''Unreal City'' είναι η πιο up tempo στιγμή του δίσκου, όπου ο M. Ward δείχνει τη pop φινέτσα που υπάρχει στη συνθετική του γραφή. Η παραδοσιακή americana στην cool εκδοχή της βρίσκει έκφραση στο ''Coyote Mary's Traveling Show'' και το instrumental ''Steven's Snow Man'' θα μπορούσε να βρίσκεται στο soundtrack κάποιου road movie. Στο ''Along The Santa Fe Trail'' μας δίνει μία σύγχεονη οπτική στη μουσική των westerns και το ''Real Silence'' αποτελεί μία dreramy country μπαλάντα.

Στο ''Migration Stories'' ο M. Ward καταπιάνεται με ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας και μέσω της τέχνης του το παρουσιάζει από διιάφορες οπτικές. Ο κοινωνικός προβηματισμός ήταν πάντοτε έντονος στην americana, εξού και τα τραγούδια διαμαρτυρίας που ανήκουν σε αυτή. Το ''Migration Stories'' βέβαια δεν είναι ένας δίσκος διαμαρτυρίας αλλά προσπαθεί να αφηγηθεί και εν μέρει να διεισδύσει στο ανθρώπινο μέρος του πολύπλευρου ζητήματος της μετανάστευσης. Σίγουρα ένα διαφορετικό βήμα από τον M. Ward, που εξακολουθεί να είναι καλλιτεχνικά ανήσυχος και ένας ικανότατος μάστορας της pop πλευράς της folk.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon