The Bonnie Nettles - The Bonnie Nettles

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι The Bonnie Nettles είναι μία μπάντα που με έδρα την Αθήνα, που ότι έχει καταφέρει, το πέτυχε βασιζόμενη μόνο στις δικές της δυνάμεις, όπως γίνονταν τον παλιό καλό καιρό στο rock 'n' roll. Μία παρέα ανθρώπων που γουστάρει ισόποσα το groove του Madchester και το ''χάσιμο'' της ψυχεδέλειας. Δεν είναι μουσικοί των ωδείων και βιρτουόζοι χειριστές των μουσικών οργάνων τους. Είναι παιδιά που παρασύρθηκαν από τη καύλα τους για το rock 'n' roll, κάτι που βγαίνει τόσο στα κομμάτια τους, όσο και στα διονυσιακού χαρακτήρα live τους. Αυτά τα live ήταν που έκτισαν τη φήμη τους αυτά τα χρόνια. Μία μπάντα που η εκρηκτική της performance διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και χωρίς να έχουν κυκλοφορήσει δίσκο έγιναν talk of the town. Τους έχω δει αρκετές φορές τη τελευταία τριετία και γίνονταν καλύτεροι από live σε live. Τα τραγούδια αποκτούσαν την ολοκληρωμένη τους μορφή και η μπάντα γίνονταν όλο και πιο δεμένη μέσα από τις ζωντανές της εμφανίσεις. Οι Bonnie Nettles ήταν η μπάντα που πετύχαινε κάποιος τυχαία και αμέσως μετά έμπαινε στη διαδικασία να ψάξει βιντεάκια τους στο youtube.

Για να φτάσουν σε αυτή την ομώνυμη πρώτη τους δισκογραφική κυκλοφορία το πάλεψαν πολύ. Τα κατάφεραν σχεδόν όλα μόνοι τους. Οι απογοητεύσεις δεν τους πτόησαν και μέσα από πολλές αντιξοότητες, πλέον έχουμε το πρώτο τους δίσκο. Έναν δίσκο που αποτυπώνει με ακρίβεια αυτό που βλέπουμε στα live τους. Μία μπάντα με ενέργεια και με πραγματική αγάπη για αυτό που κάνει. Οι Stone Roses και οι Brian Jonestown Massacre είναι οι πλέον εμφανείς επιρροές τους. Ειδικά οι πρώτοι με τα ευφάνταστα κιθαριστικά μέρη και την ευέλικτη rhythm section, αποτελούν κάτι σαν Ευαγγέλιο για τους Bonnie Nettles. Η μεγαλύτερη απόδειξη είναι το εννιάλεπτο ''Trip Off The Map / Jangle'', το δικό τους ''Fools Gold'', ένα τριπάρισμα σε μία groovy ψυχεδέλεια που σε αφήνει με άνα τεράστιο χαμόγελο. Το ''Saristra'' είναι ένας φόρος τιμής στο ομώνυμο festival στο χωριό-φάντασμα της Κεφαλονιάς και μία ακριβής αποτύπωση της προ διετίας εμφάνισης της μπάντας εκεί. Το instumental ''Selotolei'' θα σε κάνει να χτυπηθείς μέχρι τελικής πτώσης και το εναρκτήριο ''Already In'' θυμίζει τους Charlatans της μετά Madchester περιόδου τους. Το ''Bonnie'' μας γυρίζει στις πρώτες και πιο βρώμικες μέρες των Happy Mondays και το ''Time Is Now'' είναι ένα έξυπνο rock κομμάτι. Το '' I Thought You Said No Flowers'' κλείνει πονηρά το μάτι στον δεύτερο δίσκο των Stone Roses και ο δίσκος κλείνει με το ''Doctor Please'' να θυμίζει τα ογκώδη κιθαριστικά μπαράζ των Black Angels.

Οι Boonie Nettles ξεπέρασαν πολλές αντιξοότητες για να κυκλοφορήσουν αυτόν το δίσκο. Ακόμα και η κυκλοφορία του συμπίπτει με το χάος που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, οπότε οι ζωντανές εμφανίσεις τους για την προώθησή του θα αργήσουν. Η μπάντα έχει αποδείξει ότι δεν πτοείται από αντιξοότητες και θα είναι στο δρόμο με τη πρώτη ευκαιρία. Και αυτή τη φορά δεν θα έχουν μαζί τους σκόρπια video στο διαδίκτυο, αλλά έναν δίσκο που αποτυπώνει όλο το περιπετειώδες ύφος της μπάντας.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon