The Orielles - Disco Volador

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Βρετανοί The Orielles επιστρέφουν δισκογραφικά δύο χρόνια μετά το πολύ ενδιαφέρον ντεμπούτο τους ''Silver Dollar Moment''. Ο νέος τους δίσκος ονομάζεται ''Disco Volador'' και βρίσκει το συγκρότημα να έχει κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός. Αν στο ντεμπούτο τους ακούσαμε ένα συγκρότημα που αγαπά την indie των '90ς, παίζοντας εύστοχα ανάμεσα στην ευδαιμονία του Madchster και στην αθωότητα της Sarah Records, στο ''Disco Volador'' οι The Orielles έχουν προσθέσει πολλά πλήκρα, ψυχεδελική pop, κινηματογραφικές αναφορές και λίγες afro πινελιές. Σε καμία περίπτωση η μουσική τους δεν απώλεσε τη Βρετανική της καταγωγή, αλλά αυτή μπολιάστηκε με διάφορες επιρροές. Πλέον οι Orielles ακούγονται σαν μία bubble pop εκδοχή των Heavenly και γιατί όχι σαν χορευτικοί Soundcarriers.

Το ''Come Down On Jupiter'' λειτουργεί σαν εισαγωγή στη νέα φάση των Orielles. Η κλασσική indie ποπ μπλέκει με kraut πλήκτρα και το αποτέλεσμα είναι γοητευτικότατο. Στο ''Rapid i'' μας γυρίζουν στην εποχή της αθωότητας της pop, χρησιμοποιώντας ήχους που παραπέμπουν σε ιταλικό κινηματογράφο, ενώ στο ''Memoirs Of Miso'' βγαίνει η dreamy πλευρά τους. Μας θυμίζουν τους Camera Obscura στο ''Whilst The Flowers Look'' και μας πάνε μία βόλτα στο swinging London στο ''Bobbi's Second World''. Το ''The Square Eyed Pack'' θα μπορούσε να βρίσκεται στους τελευταίους δίσκους των Stereolab, ενώ τα ''Euro Borealis'' και ''7th Dynamic Goo'' ακούγονται εξαίσια μέσα στην ποπ ελαφρότητά τους. Στο τέλος συναντάμε το ''Space Samba (Disco Volador Theme)'', όπου η ρυθμολογία της italo disco συναντά την κατσούφική indie λογική, να μας προκαλεί να συμμετέχουμε κρατόντας ένα κοκτέηλ στο χέρι στο πάρτυ τους. Οι The Orielles προφανώς απευθύνονται στους fans ποπ συγκροτημάτων που έχουν γοητευτικά γυναικεία φωνητικά. Από τους fans των Raveonettes μέχρι των Canera Obscura και από αυτούς των Alvvays μέχρι των Best Coast. Αλλά έχουν δημιουργήσει το δικό τους στίγμα απορροφώντας δημιουργικά τις επιρροές τους και το ''Disco Volador'' είναι η απόδειξη. Ένας καλός pop δίσκος. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon