Underground Diamonds:: January - February 2020

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Κάνοντας σύγκριση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2019, οι περσινές κυκλοφορίες Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου ήταν νομίζω και πιο πολλές αλλά και καλύτερες ποιοτικά. Πάμε να δούμε τα πρώτα πέντε "διαμαντάκια'' για το τρέχον έτος. Καλή ακρόαση!

1. LAS COBRAS - SELVA
Ο Leandro Rebellato και η Sofia Aguerre κυκλοφορούν τον δεύτερο δίσκο τους και πάλι από την Fuzz Records. Το ντουέτο από την Ουρουγουάη προσφέρει έναν σκοτεινό ψυχεδελικό δίσκο όπου εναλλάσσονται uptempo τραγούδια όπως το 'Evil in you Εyes', αλλά και αργόσυρτα (Down low) φέρνοντας στο μυαλό την αιθέρια αισθητική των Mazzy Star.


2. PEGGY SUE - VICES
Η μουσική κληρονομιά που άφησαν οι Velvet Underground ήταν τεράστια καθώς ουκ ολίγα συγκροτήματα επηρεάστηκαν από τον ήχο τους και την pop κουλτούρα τους. Το τετραμελές συγκρότημα από το Λονδίνο - Peggy Sue (εμπνευσμένο από το ομώνυμο του Buddy Holly??), 'πατάει' πάνω στις ποπ-ροκ φόρμες των Velvet κάνοντας το 'Vices' τον πιο ενδιαφέρον δίσκο τους μέχρι στιγμής.


3. DESERTA - BLACK AURA MY SUN
Ο Matthew Doty, πλέον και ως Deserta, είναι ένας τραγουδοποιός και πολυπαραστατικός μουσικός (κιθάρες, μπάσα, πλήκτρα, ηλεκτρονικά κρουστά και εφέ / ατμόσφαιρα) με έδρα το Λος Άντζελες, ο οποίος ήταν μέλος του post-rock συγκροτήματος Saxon Shore. Μετά το τέταρτο και τελευταίο τους άλμπουμ το 2008, ο Doty αποφάσισε να δουλέψει μόνος του και η Deserta είναι η ατομική προσπάθεια που προέκυψε στις αρχές του 2020. Το ντεμπούτο άλμπουμ Black Aura My Sun είναι μια συλλογή από επτά κομμάτια που κυμαίνονται από ονειρικά και drifty έως αισιόδοξα και ενεργητικά. Οι βαριές κιθάρες και τα synths έχουν εκτεθεί σε μεγάλο βαθμό υπενθυμίζοντας πως θα ακουγόντουσαν σήμερα οι Cocteαu Twins.


4. JUNIORE - UN,DEUX,TROIS
Δεν γνώριζα τις Παριζιάνες Juniore παρόλο που αυτό είναι το τρίτο τους άλμπουμ. Ενώ η βάση και ο πυρήνας του ήχου τους είναι indie, καταφέρνουν και μπλέκουν ρετρό μελωδίες με κινηματογραφική 60's ψυχεδέλεια και pop αισθητική. Κομμάτια όπως τα 'Bizzare' και 'Ah bah d'accord' στέκονται άνετα σε ένα dj set και κάπως έτσι οι Juniore αποτελούν τη φυσική συνέχεια των Stereolab.


5. MIRACLE WHIPS - THE ART OF ACTS
Ο Jeff Mercel έπαιζε τύμπανα στους Mercury Rev και ο Paul Dillon δούλευε στις περιοδείες του Mark Linkous των Sparklehorse ως 'τεχνικός κιθάρας' στα τέλη της δεκαετίας του 90'. Είκοσι περίπου χρόνια μετά αποφάσισαν να ενώσουν τις μουσικές τους ιδέες που δεν διαφέρουν και πάρα πολύ από τις αντίστοιχες των προαναφερθέντων συγκροτημάτων. Όχι και άσχημα αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα.


Σιλιντζήρης Παναγιώτης

Διαβάστε Επίσης:
Underground Diamongs: 2018 Edition
2019
Underground Diamonds: January - February 2019
Underground Diamonds: March - April 2019

Underground Diamonds: May - June 2019
Underground Diamonds: July - August 201
Underground Diamonds: September - October 2019
Underground Diamonds: November - December 2019

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon