Of Montreal - UR Fun

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Of Montreal αποτελούν μία από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις συγκροτημάτων της indie pop του αιώνα που διανύουμε. Κοντεύουν να συμπληρώσουν εικοσιπέντε χρόνια διαδρομής, έχουν χαοτικά μεγάλη δισκογραφία που περιλαμβάνει ορισμένες πραγματικά σπουδαίες στιγμές, αλλά και κάποιες πιο μέτριες. Πάνω απ΄όλα όμως έχουν χαρακτήρα και έχουν αφήσει το δικό στίγμα στην σύγχρονη μουσική. Ο Kevin Barnes, o ιθύνων νους του συγκροτήματος, είναι ένας χαρισματικός performer και ένας αξιόλογος δημιουργός. Η φετινή τους δουλειά ονομάζεται ''UR Fun'' και έρχεται δύο χρόνια μετά το ''White Is Relic / Irrealis Mood''. Τα '80ς είναι κυρίαρχα στον δίσκο, από το εξώφυλλο με τις neon γραμματοσειρές και τη φωτογραφία που παραπέμπει σε κινηματογραφική αφίσα της συγκεκριμένης δεκαετίας, μέχρι το synth pop περιεχόμενό του. Οι κιθάρες είτε απουσιάζουν είτε είναι υπερβολικά γιαλισμένες, όπως ακριβώς ήταν η pop την πρώτη δεκαετία ύπαρξης του MTV. Οι Of Montreal δείχνουν να το διασκεδάζουν αφάνταστα κάπου μεταξύ glam rock και bubblegum pop.

Το δεύτερο κομμάτι του δίσκου με τίτλο ''Polyaneurism'' θα μπορούσε να είναι η indie απάντηση στο ''Barbie Girl'' των Shampoo και αυτό από μόνο του είναι ικανό για να καταλάβει κάποιος το προς τα που κινείται η νέα δουλειά των Of Montreal. Το εναρκτήριο ''Peace To All Freaks'' είναι ένα ευχάριστο pop κομμάτι και το ''Get God's Attention By Being An Atheist'' μας θυμίζει έντονα τους Black Kids και τη χορευτική pop τους. Ο Barnes επανειλημμένα έχει δηλώσει πολέμιος του Trump και αυτό φαίνεται ''Don't Let Me Die In America'', κομμάτι που είναι από αυτά που ξεχωρίζουν και μουσικά από το ''UR Fun''. Με ανάλαφρη καλοκαιρινή διάθεση ακούγονται στο ''Gypsy That Remains'', ενώ στα ''You 've Had Me Everywhere'' και ''Carmillas Of Love'' θυμίζουν έντονα τις δισκογραφικές απόπειρες των Beach Boys στα '80ς. Τα δύο τελευταία κομμάτια είναι και τα πλέον διαφορετικά του δίσκου. Αρχικά η ψυχεδελίζουσα pop του ''Deliberate Self-Harm Ha Ha'' μάχεται στα ίσια με τις καλύτερες στιγμές των Foxygen και στη συνέχεια η punk pop του ''20th Century Schizofriendic Revengoid-Man''. Δύο κομμάτια με διαφορετική οπτική γωνία, αλλά που δείχνουν μία μπάντα που ακόμα ψάχνεται με τον ήχο της.

Το ''UR Fun'' δεν συγκαταλλέφεται στους καλύτερους δίσκους των Of Montreal, όμως περιέχει αρκετές απολαυστικές στιγμές που θα απολαύσουν οι fans τους. Μάλιστα λόγω των εμφανών' 80ς επιρροών θα μπορούσε να ακουστεί ευχάριστα και από ανθρώπους που τους αγνοούσαν μέχρι σήμερα. Προφανώς ο Kevin Barnes με το ''UR Fun'' αποφάσισε να φτιάξει τον πιο guilty pleasure δίσκο των Of Montreal.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon