Underground Diamonds:: September - October 2019

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Παρότι πλησιάζουμε προς στο τέλος της χρονιάς συνεχίζεται να βγαίνουν πολύ αξιόλογοι δίσκοι είτε από γνωστά είτε από άγνωστα συγκροτήματα . Πάμε να δούμε τη δεύτερη κατηγορία για τις κυκλοφορίες του Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου. Καλή ακρόαση!

1. HURTLING - FUTURE FROM HERE
Το 'Future From Here' είναι γραμμένο από την Jen Macro η οποία από το 2013 έως και σήμερα ακολουθεί τους My Bloody Valentine στα live τους αποκλειστικά ως touring μουσικός. Φέτος αποφάσισε να δημιουργήσει και κάτι δικό της έχοντας στο πλάι τους Jon Clayton & Simon Kobayashi. Όλοι τους έχουν δούλεψει με μεγάλα και γνωστά ονόματα για αυτό και μουσικά ο δίσκος ακούγεται πολύ επαγγελματικός.Συμπαγής και αρκετά δουλεμένος έχει επιρρροές από shoegaze, grunge μέχρι και noise pop.


2. FRANKIIE - FORGET YOUR HEAD
Ο Καναδάς ανέκαθεν έβγαζε καλά συγκροτήματα στο χώρο της indie pop - rock. Έτσι φέτος μετά τους Καναδούς Τallies, έρχεται και το ντεμπούτο των Frankiie, ενός αμιγούς γυναικείου γκρούπ παρουσιάζοντας τη δική τους dream - indie rock εκδοχή μέσα στα περίπου σράντα λεπτά του δίσκου.


3. SHANA FALANA - DARKEST LIGHT
Από το Kingston της Νέας Υόρκης η Shana Falana παρουσιάζει τον τρίτο κατά σειρά δίσκο έχοντας στο πλευρό της, τον Mike Amari (τύμπανα). Μπλέκοντας shoegaze (Go Ηigher) και ψυχεδέλεια (Come On Over) η Shana προσφέρει τον καλύτερο της δίσκο μέχρι στιγμής, έχοντας στο δίσκο και μία πιο εναλλακτική εκδοχή του 'Stripped' των Depeche Mode.


4. SIDNEY LINDNER & THE SILVER WILDERNESS COLLECTIVE - SUMMER GHOSTS / NIGHTFALL
Ομολογώ πως δεν γνώριζα ούτε τον Sidney Lindner, ούτε τους Silver Wilderness Collective. Με μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο δεν βρήκα και πάρα πολλά στοιχεία παρά μόνο πως ο δίσκος έχει ηχογραφηθεί σε δύο διαφορετικές περιόδους μέσα σε μια παλιά εκκλησία στο New Hampshire της Αμερικής. Η βαρύτονη φωνή του Lindner συνδυάζεται αρμονικά με τις δέκα folk & americana συνθέσεις δίνοντας έξτρα τόνο σε αυτές. Έτσι για την ιστορία, 'κατεβάζοντας' το συγκεκριμένο δίσκο βρήκα δύο bonus tracks τα οποία στην επίσημη version δεν υπήρχαν. Το ένα από αυτά πρόκειται για μία εξαιρετική διασκευή στο Running Up That Hill της Kate Bush και ύστερα απο συνομιλία με τον ίδιο τον Lindner (και με μεγάλη περιέργεια για το πως βρέθηκαν στα χέρια μου) εξήγησε ότι ίσως μπουν μελλοντικά σε κάποια version. Εξαιρετικός δίσκος.


5. IGUANA DEATH CULT - NUDE CASINO
Δεύτερος δίσκος για το κουαρτέτο από το Rotterdam της Ολλανδίας. Garage - Punk ήχος που σε αυτό το δεύτερο βήμα, έχουν προσθέσει surf κιθάρες, funky keyboards αλλά και πιο ντελικάτες μπασογραμμές. Σίγουρα πολύ πιο ενδιαφέρον δίσκος από το προ διετίας ντεμπούτο τους, μιας και στην παραγωγή βρίσκεται ο Dave Cooley (Tame Impala, Blood Orange, Ariel Pink, M83).  


      

6. LIFE - A PICTURE OF GOOD HEALTH
Η κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Μark E. Smith των The Fall, ήταν τελικά μεγάλη...Οι LIFE μουσικά, ανήκουν στη συνομοταξία που έχει δημιουργηθεί κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια από τους Fountains D.C., Shame & Idles αν και το Α Picture of Good Health είναι το δεύτερο τους άλμπουμ. Επειδή προσωπικά ο ήχος τους, μου θύμισε τους προ 15ετίας - εξαιρετικούς The Rakes θα 'πάω' στην προκειμένη περίπτωση με τους LIFE.


7.DREAMS OF EMPIRE - NOTHING'S EVER FINISHED 
Ντεμπούτο άλμπουμ για το ζεύγος Jane & Andrew Craig που έχουν ως βάση το Bristol αλλά δεν παίζουν trip hop (όπως θα σκεφτούν αρκετοί) αλλά ένα μείγμα dream pop & shoegaze. Όντως ο ήχος τους και η παραγωγή θυμίζει έντονα τα προαναφερθείσα είδη της δεκαετίας του ενενήντα αλλά συνολικά το άλμπουμ κάτι έχει να δώσει και ας είναι πλέον κάπως ξεπερασμένα αυτά τα ακούσματα.


Σιλιντζήρης Παναγιώτης

Διαβάστε Επίσης:
Underground Diamongs: 2018 Edition
Underground Diamonds: January - February 2019
Underground Diamonds: March - April 2019

Underground Diamonds: May - June 2019
Underground Diamonds: July - August 2019

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon