Sonny Touch: ''Οι συναυλίες έχουν έναν αέρα γιορτής''

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Πρόσφατα ο Sonny Touch κυκλοφόρησε το δεύτερο ολοκληρωμένο album του με τίτλο ''Leave Space For The Little Animals'' και παράλληλα ετοιμάζεται για μία μικρή περιοδεία στην Ελλάδα για την προώθηση του δίσκου. Αυτή η περιοδεία θα τον φέρει και στην Πάτρα την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου και πιο συγκεκριμένα στο Cafe Del Bar. Αυτά στάθηκαν οι αφορμές για να έχουμε μία συζήτηση μαζί του, όπου η μουσική ήταν σίγουρα το κυρίαρχο θέμα.

 

 

 

Πρόσφατα κυκλοφόρησες τον δεύτερο δίσκο σου. Ποιες είναι οι κυριότερες διαφορές με τον προκάτοχό του;

Σε αντίθεση με το “Brain Soup”, τον πρώτο μου δίσκο, στο  “Leave Space for the little Animals “ είχα ήδη αποκτήσει περισσότερη εμπειρία με τις ηχογραφήσεις οπότε θα έλεγα ότι ηχητικά είναι μία πιο προσεγμένη δουλειά. Μουσικά, παρατηρόντας πλέον από απόσταση, θα έλεγα ότι είχα μια πιο ώριμη προσέγγιση ως προς την επιλογή των κομματιών καθώς και ενορχηστρωτικά. Αυτό δε σημαίνει ότι το Brain Soup στερείται κάτι - έχει τον αυθορμητισμό που συνεχίζει να με γοητεύει.

Ποια είναι τα πλάνα σου για την υποστήριξη του album;

Μαζί με τον Ανδρέα Μητρέλη της Veego records, κλείσαμε μερικές ημερομηνίες στην Ελλάδα με αποτέλεσμα αυτή τη μίνι περιοδεία η οποία ξεκινάει στην Αθήνα (30.11 - Death Disco), συνεχίζει στην Πάτρα (1.12 Café delBar) και καταλήγει στη Θεσσαλονίκη (7.12 Music showcase και 8.12 καφέ Ήλεκτρον). Το επόμενο βήμα θα είναι κάποιες συναυλίες στο εξωτερικό με τη νέα χρονιά και λογικά κάποια φεστιβάλ.
 

Ζώντας στο εξωτερικό, σε δυσκολεύει στο να είσαι σταθερά ενεργός συναυλιακά στην Ελλάδα; 

Πρακτικά το καθιστά δυσκολότερο όπως είναι φυσικό αν και αυτό έχει την ομορφιά του - οι συναυλίες έχουν έναν αέρα γιορτής. Ανυπομονώ να παίξω ξανά μπροστά σε φίλους αλλά και σε κόσμο ο οποίος μπορεί να μην έχει ακούσει τη μουσική μου.

Ποια η ανταπόκριση άλλων χωρών στη μουσική σου;

Εξαρτάται από το μέρος αλλά γενικότερα θετική θα έλεγα. Σε αρκετές περιπτώσεις με έχει πλησιάσει κόσμος από  περιέργεια και καλή διάθεση θέλοντας να μάθει από που είμαι καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τη μουσική. Υπάρχει πολύ ενέργεια στα λαιβ - μέχρι που έχω δει και κόσμο να χορεύει!


 

Στο δίσκο υπάρχουν αναφορές σε πολλές και διαφορετικές μουσικές. Αυτός ο πλουραλισμός υπάρχει και στα δικά σου ακούσματα;

Ναι, σε πολύ μεγαλύτερο ίσως βαθμό, όπως και στους περισσότερους από μας φαντάζομαι.

Πως θα περιέγραφες το album σου σε κάποιον που δεν έχει ακούσει ποτέ Sonny Touch;

Αυτή η ερώτηση πάντα με κάνει να μουδιάζω! Δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια, ο καθένας μπορεί να κατατάξει τη μουσική όπου θέλει σύμφωνα με τις αναφορές του. Αν πάλι θα έπρεπε οπωσδήποτε να πω κάτι, θα έλεγα ότι η μουσική έχει επιρροές από Lo-fi, blues, voodoo κρουστά και κινηματογραφική ατμόσφαιρα.
 

Ποιες θεωρείς είναι οι κυριότερες αλλαγές που έχουν γίνει στη μουσική βιομηχανία,  στην ψηφιακή εποχή που ζούμε;

Η δυνατότητα του να μπορείς να ηχογραφήσεις και να κυκλοφορήσεις τη μουσική σου παγκόσμια απο το στούντιο του σπιτιού σου είναι αναμφίβολα, κατά την άποψη μου, από τις μεγαλύτερες αλλαγές που συνέβησαν τα τελευταία 20 χρόνια στη μουσική βιομηχανία. Επισης, η πρόσβαση που έχουμε σε όλη την ηχογραφημένη μουσική και η δυνατότητα του να μπορούμε να ακούσουμε και να επιλέξουμε το τί θελουμε να αγοράσουμε στηρίζοντας τους δημιουργούς.

Γιατί επέλεξες μία νεοσύστατη δισκογραφική για να κυκλοφορήσεις τον νέο σου δίσκο;

Γιατί πιστεύω ότι στις μικρές εταιρείες όπως η Veego Records υπάρχει μεγαλύτερος ενθουσιασμός και περισσότερο πάθος. Εμπιστεύτηκα τον Ανδρέα Μητρέλη γιατί καταλαβαίνει τη μουσική μου, γιατί ο ίδιος ενδιαφέρεται για τον ήχο και για το ότι μπορώ και συνεχίζω να έχω την ελευθερία των αποφάσεων στο αισθητικό κομμάτι. Είναι οι ίδιοι λόγοι για τους οποίους προτιμώ να δω μια νέα μπάντα που παίζει σε μια παμπ και θα τα δώσει όλα από ένα μεγάλο όνομα σε μια αρένα. 

Πρόκειται να έρθεις στην Πάτρα για συναυλία το επόμενο διάστημα;

Ναι! Όπως ανέφερα παραπάνω, θα παίξουμε στην Πάτρα για πρώτη φορά την Κυριακή 1 Δεκέμβρη στο Café del Bar. Ανυπομονώ!

Αναλυτικά η περιοδεία του Sonny Touch.

  • Σάββατο 30 Νοέμβρη - Αθήνα (Death Disco)
  • Κυριακή 1 Δεκέμβρη - Πάτρα (Café del Bar)
  • Τρίτη 3 Δεκέμβρη - Θεσσαλονίκη (ΣΤΕΡΕΟ - Dj set)
  • Σάββατο 7 Δεκέμβρη - Θεσσαλονίκη (Music Showcase - Ξυλουργείο, Μύλος)
  • Κυριακή 8 Δεκέμβρη - Θεσσαλονίκη (καφέ Ήλεκτρον)

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon