Chickn: Χαιρόμαστε να παίζουμε από γνήσια περιέργεια

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Στα μέσα Οκτωβρίου κυκλοφόρησε ο τρίτος δίσκος των Chickn από την Inner Ear με τίτλο ''Bel Esprit". Ένα συγκρότημα που έχει προκαλέσει αίσθηση με τα δύο πρώτα albums αλλά και με τα εκρηκτικά live που πραγματοποιούν. Με μεγάλη ευκολία αλλάζουν ηχητικά στυλ και δεν διστάζουν να ακολουθήσουν τη δημιουργικότητά τους, όπου τους οδηγεί. Η κυκλοφορία του ''Bel Esprit'' στάθηκε η αφορμή για να μιλήσουμε μαζί τους για τα νέα σχέδια της μπάντας.


 

Τρίτος δίσκος για εσάς και πάλι με αρκετά διαφορετική ηχητική κατεύθυνση. Πως σας βγαίνει τόσο εύκολα η μεταπήδιση από το ένα στυλ στο άλλο;

Το μυστικό βρίσκεται στο ότι ο τρίτος μας δίσκος ακούγεται σαν τέταρτος. Η ηχητική κατεύθυνση της μπάντας αλλάζει όπως αλλάζουμε και εμείς, μη φανταστείς πως βρισκόμαστε όλοι μαζί κάπου και κουβεντιάζουμε που θα το πάμε. Το μόνο σίγουρο είναι το ότι όσο αγκαλιάζεις την αλλαγή, αλλάζει και ο ήχος σου. Δεν είναι εύκολο, είναι όμως πολύ απλό.

Ποιες ήταν οι κυριότερες πηγές έμπνευσης του ‘’Bel Esprit’’;

Η πηγή της έμπνευσης του Bel Esprit βρίσκεται καλά κρυμμένη στην άμμο μιας παραλίας για την οποία δεν θα μάθετε κάτι παραπάνω. Θα πρέπει να αρκεστείτε στην εμφιαλωμένη του μορφή.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για την προώθηση του καινούργιου album;

Η live παρουσίαση του δίσκου στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου στο Gagarin 205 μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους και οι ετοιμασίες είναι πυρετώδεις! Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε την πέμπτη μας Ευρωπαϊκή περιοδεία που θα έρθει μαζί με το 2020.

Ποια ήταν η ανταπόκριση στην μπάντα κατά τις εμφανίσεις σας στο εξωτερικό;

Η ανταπόκριση του κοινού στα live μας στο εξωτερικό είναι πάντα συγκινητική. Υπάρχει ενας βαθύς σεβασμός στην κοινότητα των μουσικόφιλων για τις μπάντες σε περιοδεία που απολαμβάνουμε στο έπακρο. Μετά το πρώτο τουρ δυό χρόνια πριν, όλοι νιώσαμε για πρώτη φορά πως αυτή η μπάντα ανοίκει κάπου και πως δεν είμαστε εξωγήινοι. Το να χτίζεις το κοινό σου και να γνωρίζεις τόσους ανθρώπους είναι μία συναρπαστική εμπειρία.

Η αναζήτηση της εμπορικής επιτυχίας επηρεάζει την δημιουργική διαδικασία στους Chickn;

Όχι. Τρεις δίσκους μετά χαιρόμαστε να παίζουμε όπως θέλουμε – από γνήσια περιέργεια.

Θα προτιμούσατε ένα τραγούδι σας να παίζει σε μία τηλεοπτική διαφήμιση ή να συμπεριλαμβάνεται στο soundtrack μίας ταινίας;

Πολλά τα προιόντα, πολλές και οι ταινίες. Περιμένουμε τις προτάσεις σας, καμία δουλειά δεν είναι ντροπή.

Έχετε σκεφτεί να κυκλοφορήσετε ελληνόφωνο υλικό;

Ναι αλλά ποτέ δεν πάει καλά αυτό. Είμαστε φτιαγμένοι για τα ψεύτικα Αγγλικά.

Τα τελευταία χρόνια η Αθήνα έχει αλλάξει πολύ. Πως βλέπετε εσείς που ζείτε στην πόλη αυτές τις αλλαγές;

Η Αθήνα είναι μιά χαρά, οι Αθηναίοι είναι το πρόβλημα. Ευτυχώς έρχονται συνέχεια ξένοι και σπάει λίγο η μιζέρια. Φροντίζουμε να φεύγουμε κάθε τόσο και να γινόμαστε εμείς οι ξένοι, καθότι βοηθάει πολύ.

Αν επιλέγατε να διασκευάσετε ένα κομμάτι από μία σύγχρονη με εσάς εγχώρια μπάντα, ποιο θα ήταν αυτό;

Σας περιμένουμε στο Gagarin 205 να το μάθουμε όλοι μαζί. Μη χαλάμε τις εκπλήξεις!

Τελικά στους Έλληνες τους αρέσει να πηγαίνουν σε συναυλίες νέων συγκροτημάτων;

Όπως όλοι ξέρουμε, στους Έλληνες αρέσει να πηγαίνουν στα μπουζούκια.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon