Underground Diamonds:: July - August 2019

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Λόγω καλοκαιρινών διακοπών, εντός του Σεπτεμβρίου η στήλη για τα Underground Diamonds άργησε λιγάκι, αλλά θα παρουσιάσει κάποιους δίσκους (έστω και λίγους) για το δίμηνο του Ιουλίου - Αυγούστου. Πάμε να τους δούμε έναν - έναν...

1. ΜIYNT - STAY ON YOUR MIND
Δεύτερο ep για την κατά κόσμο Fredrika Ribbing ή αλλιώς Μiynt, το μουσικό όνομα που θα ήθελε να την γνωρίζουν οι περισσότεροι. Παρότι ep, ο δίσκος αγγίζει τη μισή ώρα σε διάρκεια και περιέχει εννέα κομμάτια. Ευφάνταστες pop μελωδίες μπλεγμένες με ελαφρώς νεο - ψυχεδελικά μοτίβα δημιουργώντας ένα πολύ ευχάριστο καλοκαιρινό mini άλμπουμ.


2.TRIBES OF THE CITY - RUST AND GOLD
Πέρυσι οι Εσθονοί Holy Motors, φέτος οι Λετονοί Tribes Of The City. Kάπως έτσι αποδεικνύεται ότι εκεί στα Βαλτικά κράτη κάτι καλό γίνεται. Το ομώνυμο rust & gold (αν και κυκλοφόρησε ως single στα τέλη του 2017) στα 7.13 που διαρκεί, είναι το πιο 'shoegaze' τραγούδι για το 2019 και οι Tribes Of The City θα μας θυμίσουν το πόσο επιδραστικοί ήταν οι My Bloody Valentine & Ride στον αιώνα που διανύουμε.


3. CARRIERS - NOW IS THE TIME FOR LOVING ME, YOURSELF & EVERYONE ELSE
Αν έβαζε κάποιος αυτό το δίσκο να παίξει δίχως να γνωρίζει για το τι πρόκειται, θα ήταν σίγουρος στο τέλος της ακρόασης ότι έχει ακούσει τη συνέχεια του 'A deeper understanding' των The War On Drugs. Ντεμπούτο άλμπουμ για τους Αμερικανούς Carriers του Curt Kiser ο οποίος έχει δουλέψει στο παρελθόν με ονόματα όπως ο Bryan Devendorf (The National) & John Curley (The Αfghan Whigs).  Οι Carriers έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν άρτιες & συμπαγείς συνθέσεις παρά το ότι τα περισσότερα κομμάτια διαρκούν πάνω από πέντε λεπτά, θέτωντας το δημιούργημα τους στη λίστα με τα καλύτερα της χρονιάς.


4. WAGONS - SONGS FROM THE AFTERMATH
Οι Αυστραλοί Wagons δεν είναι καινούριοι στην πιάτσα, ίσα ίσα που από το 2000 έχουν κάμποσους δίσκους στο ενεργητικό τους. Η ιδιαίτερη φωνή του τραγουδιστή και συνθέτη Henry Wagons, φέρνει γνώριμες προσωπικότητες(λόγω φωνής) στο νου αλλά στην πραγματικότητα δεν θέλει να αντιγράψει καμία. Τα περισσότερα τραγούδια γράφτηκαν καθ'οδόν στους αυτοκινητόδρομους της Αμερικής με αποτέλεσμα η ιδέα αυτή να αποτυπωθεί και στο εξώφυλλο του δίσκου κάνωντας το μουσικό αποτέλεσμα πιο roady.


5. POSSIBLE HUMANS - EVERYBODY SPLIT
Paisley Underground. Ένα μικρό κίνημα (που αργότερα θα είχε μεγάλο αντίκτυπο τελικά) γεννιέται στο Los Angeles αρχές προ μέσα της δεκαετίας του 80' και περιλαμβάνει συγκροτήματα (Dream Syndicate, Green On Red κ.α.) που συνδυάζουν την αγάπη για την punk μουσική και το 60's rock αλλά τους αρέσει και το ψυχεδελικό τζαμάρισμα. Η πεντάδα που απαρτίζει τους Possible Humans κατάγεται από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας και πραγματικά η μουσική τους θυμίζει εκείνη την περίοδο, γεγονός που δείχνει ότι νέοι μουσικοί επηρεάζονται ακόμα από αυτή τη σκηνή.


Σιλιντζήρης Παναγιώτης

Διαβάστε Επίσης:
Underground Diamongs: 2018 Edition
Underground Diamonds: January - February 2019
Underground Diamonds: March - April 2019

Underground Diamonds: May - June 2019

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon