Electric Litany - Under A Common Sky

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Electric Litany είναι μία τελείως διαφορετική περίπτωση συγκροτήματος της εγχώριας σκηνής. Ένα συγκρότημα που ακολουθεί τον δικό του δρόμο, τόσο μουσικά όσο και αισθητικά. Μοιάζει συνειδητά αποστασιοποιημένο από τις ζυμώσεις της σκηνής και ακολουθεί με μία θρησκευτική ευλάβια την δική του πορεία. Οι κυκλοφορίες τους είναι σχετικά αραιές, για την μία δεκαετία παρουσίας τους στα πράγματα, όπως και οι ζωντανές τους εμφανίσεις. Το ''Under A Common Sky'' είναι το τρίτο τους full length album και έρχεται να διαδεχθεί το ''Enduring Days You Will Overcome'' του 2014, ενώ είχε παρεβληθεί και το Ε.Ρ. ''Love'' του 2017. Σε γενικές γραμμές ο δίσκος μένει πιστός στον ήχο που ήδη ξέρουμε από τους Electric Litany. Συνδυάζουν μελωδίες με ατμόσφαιρες, ενώ συχνά οδηγούνται σε κιθαριστικά ξεσπάσματα. Ένας ήχος που αγαπήθηκε εξίσου από τους fans, τόσο των Sigur Ros όσο και των Madrugada. Αυτό το κοινό που στην Ελλάδα είναι πολυάριθμο και λατρεύει μουσικές που φλερτάρουν με το σκοτάδι. Οι Electric Litany βέβαια ανάμεσα από τις σκοτεινές μελωδίες τους αφήνουν άπλετο φως να περάσει. Στιχουργικά εμπνέονται σταθερά από κοινωνικοπολιτικά γεγονότα όπως το προσφυγικό και η ανθρωπιστική κρίση της εποχής μας.

Στο ''Under A Common Sky'' θα συναντήσουμε όλους τους λόγους που αγαπήσαμε τους Electric Litany. Αργόσυρτα κομμάτια που κτίζονται νότα νότα έως ότου οδηγηθούμε στο φινάλε - κάθαρση, σαν το πρώτο single ''Azure', post punk τύμπανα να υπηρετούν μία post rock λογική, σαν το ''CFU'' και ατμοσφαιρικό λυρισμό σαν το ''The Seventh Goodbye'' και το ''Embark''. Εδώ θα βρούμε όμως και την προσπάθειά τους να γράψουν ένα καθαρόαιμο pop single. Το όνομά του είναι ''England'' και η απόπειρα του συγκροτήματος είναι καθ' όλα επιτυχημένη. Τα πλήκτρα είναι οι πρωταγωνιστές και οι Electric Litany έχουν ένα κομμάτι που θα ''σκότωναν'' για να είναι δικό τους οι κάθε New Pornographers αυτού του κόσμου. Παυλιδικά πλήκτρα πρωταγωνιστούν και στην εισαγωγή του ''SeaLight'' για να δώσουν την επιθυμητή νότα νοσταλγίας, έως ότου τα πνευστά προσθέσουν τη δική τους ταξιδιάρικη αίσθηση. Το ''Bedroom'' ξεκινά ως μια ατμοσφαιρική μπαλάντα για να καταλήξει σε ένα μελωδικό post φινάλε, ενώ το ''Under A Common Sky (Refugee)'' είναι αρκούντως επικό για να αποτελέσει highlight των ζωντανών εμφανίσεων. Στο τέλος συναντάμε το ''The World Is Changing While You Sleep'' να μας προσγειώνει με τη γαλήνια μελωδία του.

Οι Electric Litany δεν μπορούν να μας αιφνιδιάσουν όπως έκαναν με το ντεμπούτο τους. Πλέον ξέρουμε τι να περιμένουμε από αυτούς. Οι ίδιοι έχουν θέσει ψηλά τον πήχυ των απαιτήσεων με τις προηγούμενες δουλείες τους, τον οποίο τον περνούν και αυτή τη φορά με χαρακτηριστική άνεση. Το ''Under A Common Sky'' είναι ένας καλός δίσκος και ίσως ο πιο βατός, άρα pop, που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon