The Fat White Family - Serfs Up!

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Βρετανοί The Fat White Family κυκλοφόρησαν τον τρίτο τους δίσκο με τίτλο ''Serfs Up!'', ο οποίος είναι και ο καλύτερος της μέχρι τώρα δισκογραφίας τους. Οι Fat White Family αποτελούν περήφανα μέλη της νέας βρετανικής κιθαριστικής σκηνής, με εκρηκτικά live, προκλητικό attitude και δύο αρκετά καλούς δίσκους. Όμως κάτι τους έλειπε για να τους εκτοξεύσει. Αυτό το κάτι υπάρχει στην καινούργια τους δουλεία. Στο ''Serfs Up!'' η μπάντα έχει βρει τον ήχο της, τα τραγούδια τους είναι πλήρως στοχευμένα και ο βρετανικός σαρκασμός είναι πανταχού παρόν. Τα κατσούφικα κιθαριστικά riffs μπλέκουν ιδανικά με τα νωχελικά beats των πλήκτρων και η μπάντα έχει φτιάξει τελικά κάτι τόσο μεγαλειώδες που θυμίζει το παραζαλισμένο groove των τεράστιων Happy Mondays. Οι Happy Mondays στέκονταν στη μέση από τη σκυθρωπή indie pop και την έκρηξη της rave σκηνής και προφανώς ήταν επηρεασμένοι από τα χάπια που ξεκινούσαν με το γράμμα Ε. Οι Fat White Family συνδυάζουν τις post punk καταβολές τους, την disco και την εν γένει χορευτική μουσική και γαρνίρουν το τελικό αποτέλεσμα με ψυχεδελικές πινελιές. Φυσικά το σαρδόνιο χιούμορ τους δεν λείπει από πουθενά.

Ότι κάτι έχει αλλάξει στον κόσμο των Fat White Family φαίνεται ξεκάθαρα από το εναρκτήριο ''Feet''. Ένα μεγαλειώδες single με τον Lias Saudi να τραγουδά σαν ένας νέος Shaun Ryder και την μουσική να θυμίζει την άποψη των New Order πάνω στα balearic beats. Η κορυφαία στιγμή του δίσκου είναι το ''Tastes Good With The Money''. Ένα κομμάτι που μπορεί να εξελιχθεί σε έναν indie χορευτικό ύμνο αντίστοιχο του ''All Together Now'' των Farm. Υπερβολικά groovy και στίχοι που προσφέρονται για μεθυσμένα sing along. ο δίσκος όμως έχει και άλλες κορυφές, όπως η πιασάρικη pop του ''I Believe In Something Better'' και το χαλαρωτικό ''Rock Fishes''. Οι Fat White Family δεν διστάζουν να γράψουν ένα τραγούδι για τον ''ηγέτη'' της Β. Κορέας με τίτλο ''Kim's Sunset'', ενώ το κάφρικο χιούμορ τους φαίνεται περίτρανα στο ''Vagina Dentata''. Εξίσου περίφημα τα καταφέρνουν όταν ρίχνουν το τέμπο, όπως στο τρυφερό ''Oh Sebastian'' και το ψυχεδελίζον ''When I Leave''. Ο δίσκος κλείνει με το νωχελικά funky ''Bobby's Boyfriend'' να μας μεταφέρει στις μέρες του Madchester.

Σύμφωνα με ένα από τα κλασσικά κλισέ των μουσικογραφιάδων για ένα συγκρότημα σημαντικό βήμα για την πορεία τους είναι ο ''δύσκολος τρίτος δίσκος''. Οι Fat White Family ξεπέρασαν με χαρακτηριστική άνεση αυτόν τον σκόπελο, κυκλοφορώντας την πιο ολοκληρωμένη δουλειά τους. Το ''Serf's Up!'' περιέχει τραγούδια διονυσιακού πανηγυριού και ναρκωμένης παραζάλης. Προφανώς και είναι το ''Screamadelica'' ή το ''Pills, Thrills 'n' Bellyaches'' της δικής τους γενιάς.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon