Νέο single και limited 7” βινύλιο από τους Mechanimal

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Με το White Flag Single, που προετοιμάζει την κυκλοφορία του τέταρτου δίσκου τους, οι Mechanimal κλείνουν τον κύκλο μιας αποκαλυπτικής διαδρομής που ξεκίνησε με τα industrial δυστοπικά αστικά τοπία του πρώτου ομώνυμου άλμπουμ τους πίσω στο 2012, μπήκε στην τροχιά του καθαρού post punk electro με το Secret Science του 2014 και παραδόθηκε με τόλμη στη φωτεινή ρωγμή του ΔΠΔ το 2016.

Τα δύο νέα τραγούδια του White Flag Single δεν υψώνουν τη λευκή σημαία που δηλώνει την παράδοση άνευ όρων, αλλά αυτή που ορίζει το τέλος των προσωπικών, κοινωνικών, κοσμικών εχθροπραξιών του παρελθόντος. Στο Easy Dead, η καθόλου αθώα ιστορία του σύγχρονου κόσμου γράφεται από την αρχή - σαν προειδοποίηση για το μέλλον και στο Red Mirror αποκαλύπτεται η μόνη δύναμη για επιβίωση: αυτή που παίρνει τη μορφή μιας λυτρωτικής καταστροφής, με μοναδικό σκοπό να ξεκινήσουν όλα από την αρχή.

Τα θεατρικά φωνητικά - σήμα κατατεθέν της συνεργασίας των Mechanimal με τον Freddie F. - συναντούν την κιθαριστική παραμόρφωση του Τζίμη Πολιούδη (Easy Dead) και του Γιώργου Θεοφανίδη (Red Mirror), ακριβώς στο σημείο όπου το shoegazing διασπά στις πρώτες του πολύτιμες ύλες το motorik drone n’ roll, έτσι όπως το όρισαν με κάθε τους μικρή ή μεγάλη ιστορία οι Mechanimal στη διάρκεια μιας δεκαετίας που, αν δεν υπήρχαν, θα τους αναζητούσε ως το πιο ιδανικό soundtrack της.

Το artwork του single βασίστηκε σε μια ιδέα της Αγγελικής Βρεττού. Το βίντεο του Easy Dead σκηνοθέτησε ο Χρήστος Σαρρής. Το βίντεο του Red Mirror (που θα ακολουθήσει σε λίγες μέρες) σκηνοθέτησε ο Γιάννης Καράμπελας.

Κυκλοφορεί σε limited edition λευκό 7” βινύλιο και digital single από την Inner Ear και είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία εδώ.

Δείτε το πρώτο video "Easy Dead":

Mechanimal είναι ένα industrial οπτικοακουστικό σύνολο με έδρα την Αθήνα το οποίο ιδρύθηκε το 2011 από τον μουσικό παραγωγό Γιάννη Παπαϊωάννου (πλήκτρα).

Η μουσική γλώσσα των Mechanimal μπορεί να αναχθεί σε μια ευρεία γκάμα μουσικών ειδών, με συστατικά της στοιχεία τα αντρικά ή γυναικεία φωνητικά, τα οποία μαζί με τα μηχανικά beats, τα shoegaze κιθαριστικά drones και τα παλλόμενα sequencers δημιουργούν ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερο αμάλγαμα.

To πρώτο τους, ομώνυμο, άλμπουμ, “Mechanimal”, κυκλοφόρησε το 2012 από την Inner Ear, με τον Freddie F. στα φωνητικά και τον Τάσο Νικογιάννη στις κιθάρες. Επί σκηνής, οι Mechanimal επένδυσαν οπτικά τις εμφανίσεις τους με βίντεο δια χειρός Αγγελικής Βρεττού.

Το δεύτερο άλμπουμ τους, με τον τίτλο “Secret Science”, κυκλοφόρησε το 2014 από την Inner Ear, με τον Κώστα Ματιάτο στις κιθάρες. Για τις ηχογραφήσεις του τρίτου άλμπουμ, ο Γιάννης Παπαϊωάννου επιστράτευσε μια διαφορετική σύνθεση μελών, με την Ελένη Τζαβάρα στα φωνητικά. Το τρίτο άλμπουμ, με το συμβολικό ακρώνυμο “ΔΠΔ” ως τίτλο, κυκλοφόρησε από την Inner Ear τον Ιανουάριο του 2016.

Με το “White Flag Single”, το οποίο ηχογραφήθηκε στην Αθήνα το χειμώνα του 2019 και προετοιμάζει την κυκλοφορία του τέταρτου δίσκου τους, οι Μechanimal κλείνουν τον κύκλο μιας αποκαλυπτικής διαδρομής, με μοναδικό σκοπό να ξεκινήσουν όλα από εκεί που άρχισαν πίσω στο 2011.

Τα θεατρικά φωνητικά του Freddie F. συναντούν την κιθαριστική παραμόρφωση των καλεσμένων Τζίμη Πολιούδη και Γιώργου Θεοφανίδη, ακριβώς στο σημείο όπου το shoegazing διασπά στις πρώτες του πολύτιμες ύλες το motorik drone ‘n’ roll, έτσι όπως το όρισαν με κάθε τους μικρή ή μεγάλη ιστορία οι Mechanimal στη διάρκεια μιας δεκαετίας που, αν δεν υπήρχαν, θα τους αναζητούσε ως το πιο ιδανικό soundtrack της.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon