"Πάσπαργος" του Τηλέμαχου Τσαρδάκα στο θέατρο act

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

«Ολοένα και μας πλησιάζει η θάλασσα˙
έχω αμέτρητους λόγους να τη φοβάμαι αλλά εγώ τη θαυμάζω.
Στέκεται σιωπηλή μπροστά στο χάος το δικό μας»

Η θεατρική παράσταση «Πάσπαργος» βασίζεται σε κείμενα που προσπαθούν να φωτίσουν την ανθρώπινη εμπειρία του προσφυγικού ταξιδιού. Πως είναι να αφήνεις πίσω τα πάντα και να κρατάς μόνο ό,τι προλάβεις, ό,τι χωράει σε ένα σακίδιο, ό,τι χωράει σε μία βάρκα και να τα ρισκάρεις όλα παραδίδοντας την τύχη σου στα επικίνδυνα – και πανέμορφα – νερά του Αιγαίου. Πως είναι να αφήνεις ό,τι ήσουν και ό,τι σε προσδιόριζε για να επιβιώσεις και να είσαι πλέον ο «ξένος», ο «πρόσφυγας»;

Το έργο αποτελείται από τρεις ιστορίες που παρουσιάζονται από τους ηθοποιούς μέσα από τη χρήση μεικτών θεατρικών τεχνικών σε ενεργή σχέση με τον μεταβαλλόμενο σκηνικό χώρο: Ένας νεαρός που έχει ξεμείνει σε ένα ελληνικό νησί γράφει ποιήματα και τραβάει φωτογραφίες χωρίς να φαντάζεται τις συνέπειες. Ένας ηλικιωμένος θυμάται τη θαλάσσια απόδραση προς τη Μέση Ανατολή το καλοκαίρι του 1942. Μια γυναίκα φεύγει από τον κίνδυνο του πολέμου με όνειρο να φτάσει στην ασφάλεια της Ευρώπης. Όλοι τους πρόσφυγες, κάποια στιγμή, μέσα από κάποια βάρκα, κοίταξαν για λίγο τη σκοτεινή βραχονησίδα Πάσπαργος.

Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας, συγγραφέας των έργων «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια», «Το σκυλί του Ωρίωνα», «Το κορίτσι που επιμένει» κ.α. και σκηνοθέτης της παράστασης Eroica που παίχτηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.
Η μουσική είναι του Διονύση Μπάστα (Eroica, Αόριστος άνθρωπος, Δυο Χαρταετοί στη νύχτα, Το κορίτσι που επιμένει κ.α.), τα κοστούμια της Μαρίας Βασιλάκη, οι φωτισμοί του Νίκου Σωτηρόπουλου ενώ τη σκηνογραφία υπογράφει ο βραβευμένος εικαστικός Έβης Χρήστου.

Το έργο επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και έκανε επίσημη πρεμιέρα στη Χίο σε συνεργασία με το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου. Στην Πάτρα θα παιχτεί για μόνο επτά παραστάσεις την εβδομάδα 6 – 12 Μαΐου και δεν θα πάρει καμία παράταση.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Κείμενα – Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Σκηνογραφία: Έβης Χρήστου
Μουσική: Διονύσης Μπάστας
Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Σχεδιασμός αφίσας: Δημήτρης Γιαννακούλιας
Ερμηνεύουν: Έφη Κιτσαντά, Κώστας Κουτρουμπής, Γιάννης Τσάκωνας

Συμπαραγωγή: «ΑΜΚΕ Κάνθαρος – θέατρο act» & Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου 2019
Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Ευχαριστούμε: το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για τη διάθεση κοστουμιών από το βεστιάριό του και τον φωτογράφο Σταμάτη Μενή για τη φωτογράφηση της παράστασης. Επίσης τον Νίκο Μαυρίδη για τη συμμετοχή του στην ηχογράφηση της μουσικής.

Πάσπαργος | Τηλέμαχου Τσαρδάκα στο θέατρο act, Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα
Δευτέρα 6, Τρίτη 7, Πέμπτη 9, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στις 21:30
Τετάρτη 8 Μαΐου στις 19.30
Παρασκευή 10 Μαΐου στις 22.00

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263
Διάρκεια παράστασης: 90’
Γενική είσοδος: 12€
Μειωμένο: 8€ (φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι, ΑΜΕΑ)
Σπουδαστές δραματικών σχολών - θεατρολόγοι: 6€

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon