Παρουσίαση της ποιητικής ανθολογίας "Το Γλωσσάριο των Ανθέων"

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η ποιητική ανθολογία που επιμελήθηκε η Δώρα Μέντη «Το Γλωσσάριο των Ανθέων: Ανθολογία Ποιημάτων για Λουλούδια εν Ανθηρώ Έλληνι Λόγω» και έχει αγκαλιαστεί από το ελληνικό αναγνωστικό κοινό αποτελεί μια ιδιαίτερα καλαίσθητη και χρηστική έκδοση με 200 ποιήματα από 103 νεοέλληνες ποιητές που έχουν γραφτεί για τα άνθη και εικαστικά έργα της Αρετούσας Ιερωνυμάκη.

Στην έναρξη της άνοιξης, λοιπόν, η ανθολογία θα παρουσιαστεί το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019,  ώρα 16.30, στον Βοτανικό Κήπο - Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους, Κοινωφελές Ίδρυμα (Ιερά Οδός 401, Τ.Κ. 124 61 Χαϊδάρι). Στην εκδήλωση η Τόνια Καφετζάκη, φιλόλογος, θα μιλήσει με θέμα: «Το πράσινο της Αθήνας», ενώ η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου θα αναφερθεί στην εν λόγω ανθολογία παρουσιάζοντάς την.

Παράλληλα, θα συμμετάσχουν ζώντες νεοέλληνες ποιητές διαβάζοντας ανθολογημένα ποιήματά τους.

Οι εκδόσεις «Πικραμένος», λοιπόν, προσκαλούν λάτρεις των ανθέων και της ποίησης, λίγο πριν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, να ανταμώσουν και να μοιραστούν αναγνώσεις, συναισθήματα και εμπειρίες.

Αναφορικά με την έκδοση

Η Δώρα Μέντη, διδάσκ. Νεοελλ. Φιλολογίας ΕΚΠΑ, υπογράφει την έκδοση που περιλαμβάνει 200 ποιήματα από 103 Έλληνες ποιητές που θεματοποιούν 70 λουλούδια και άνθη, ανθοφόρα δέντρα και φυτά. Η έκδοση περιλαμβάνει 24 ακουαρέλες, εικαστικά έργα, της Αρετούσας Ιερωνυμάκη και χαιρετίζεται από τον Στέργιο Α. Πυρίντσο, Καθηγητή Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και επιστημονικά υπεύθυνου του Βοτανικού Κήπου Πανεπιστημίου Κρήτης. Με ποιητικά «κορφολογήματα» από την αισθητική του 19ου και τις πινελιές του 21ου αιώνα η έκδοση απευθύνεται στον απαιτητικό αναγνώστη του σήμερα.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ Faceboοk
http://www.yapi.gr/​

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon