Sworr.:''Η ισορροπία έρχεται από την κοινή μας αγάπη για τη μουσική και το πάθος του να δημιουργούμε''

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Με ένα πολυσυζητημένο φετινό δισκογραφικό ντεμπούτο στις αποσκευές τους (διαβάστε την κριτική μας εδώ) και κατόπιν μία αξιόλογη συναυλιακή δράση, οι Sworr. δικαιολογούν μέρα με τη μέρα το hype γύρω από το όνομά τους. Με αφορμή την εντός ολίγων ημερών εμφάνισή τους στο 4ο κατά σειρά Westside Festival, επικοινωνήσαμε με τον Γιάννη, κιμπορντίστα/beatmaker του σχήματος, για να ρίξει λίγο φως στην νοοτροπία τους.

 

- Δισκογραφικό ντεμπούτο φέτος, με σχετικά γρήγορο sold-out κιόλας. Θα λέγατε ότι στην παρούσα φάση είναι η δικαίωση/το highlight της μέχρι τώρα πορείας σας;

Δε νομίζουμε ότι είναι θέμα highlight ή δικαίωσης αλλά σίγουρα υπάρχει έντονα το αίσθημα της ικανοποίησης. Τη στίγμη ειδικά που πήραμε το test press του βινυλίου στα χέρια μας, δε μπορούσαμε να συνειδητοποιήσουμε ότι το όνειρο μας ξεκινά να παίρνει μορφή.

- Είστε 3 μέλη και ο καθένας έχει αναλάβει ξεχωριστό όσο και διακριτό ρόλο στο σχήμα. Πώς καταφέρατε να πετύχετε τέτοια ισορροπία;

Πραγματικά όλα βγαίνουν πολύ φυσικά, δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός από πίσω. Η ισορροπία έρχεται από την κοινή μας αγάπη για τη μουσική και το πάθος του να δημιουργούμε.

- Ως βασικός συνθέτης και «μουσικός διευθυντής» του group, ξεκινάς συνήθως από το 0 εισχωρώντας τις όποιες ιδέες των bandmates σου στην πορεία ή είναι μια εξαρχής συλλογική διαδικασία με εσένα να επωμίζεσαι το μεγαλύτερο ποσοστό της δημιουργίας;

Συνήθως, όλα ξεκινούν από μια ιδέα ενός εκ των τριών και στη συνέχεια δουλεύεται από τους υπόλοιπους, ώστε να χτιστεί το τελικό αποτέλεσμα. Πρέπει κάτι να ικανοποιεί και τους τρείς για να προχωρήσει.

- Για ποιον σκηνοθέτη θα γράφατε μουσική;

Wes Anderson, έχει μοναδική αισθητική και είναι ένας απ ́τους αγαπημένους μας.

- Για ποια κλασική ταινία θα επανασυνθέτατε το score; (όπως έπραξαν προ επταετίας οι

65daysofstatic με το “Silent Running”)

WALL•E, ‘cause Robots can love too.

- Τι υπάρχει στην playlist σου αυτή τη στιγμή;

Υπάρχουν 3 καινούργιοι δίσκοι:Το Οxnard του Anderson .Paak, το Saturn της Nao και το Stone Woman της Charlotte Day Wilson. (και Mac Miller on repeat)

- Μπορείς να μας δώσεις μερικές σου επιρροές; (όχι απαραίτητα μουσικές)

Η Αθήνα, Robin/Quoi , τα λαιβ και ο κόσμος που πραγματικά αγκαλιάζει όλο αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, καθώς και η αληθινή επικοινωνία που έχουμε μαζί τους μέσω της μουσικής μας.

- Θα δοκιμάζατε στο μέλλον κάποιον ηχητικό πειραματισμό με live drums και περισσότερη κιθάρα;

Υπάρχουν πολλά για το μέλλον, τα live drums είναι για παράδειγμα μια ιδέα. Η κιθάρα υπάρχει ήδη αρκετά, ίσως όχι με τον τρόπο που έχει συνηθίσει ο περισσότερος κόσμος να την ακούει σαν ήχο, αλλά με έναν τρόπο που δένει με τη δική μας αισθητική και μουσική.

- Πρόσφατα ανοίξατε για σημαντικά ονόματα σε ένα μεγάλο φεστιβάλ όπως είναι το Release, για να ακολουθήσει το Reworks, ομολογουμένως η μεγαλύτερη διοργάνωση στη χώρα (στο είδος της). Πόσο βοήθησαν/έδωσαν ώθηση αυτές οι κομβικές εμπειρίες στην (ζωντανή) υπόσταση των Sworr.;

Σίγουρα εμπειρίες σαν αυτές βοηθούν μια μπάντα να αναπτύξει χαρακτήρα και να βρεί αυτό που θέλει να κάνει πραγματικά στο performance της. Το πιο σημαντικό απ’όλα, όμως, ειναι τέτοιου μεγέθους φεστιβάλ να δίνουν ευκαιρία σε καλλιτέχνες να δείξουν τι αξίζουν και να τους βοηθήσουν ώστε να απογειωθούν. Πιστεύουμε πραγματικά πως η χώρα έχει “μουσικό προιόν” να εξάγει, αλλαγή νοοτροπίας θέλει.

- Πώς διαγράφεται περίπου το (δισκογραφικό) μέλλον σας;

Με καινούργια πράγματα μετά τα Χριστούγεννα, είτε εδώ είτε στο εξωτερικό. Νεες ιδέες και πολλή δουλεία.

- Δεδομένου του ότι διαχειρίζεστε μόνοι σας οτιδήποτε έχει να κάνει με τη προώθηση/οποιαδήποτε δράση του group, τι οφέλη (ή ακόμα και «απώλειες») έχετε αποκομίσει από αυτή την αυτονομία;

Το μεγαλύτερο όφελος είναι πως ο,τι βγάζουμε εκφράζει όλα όσα θέλουμε να πρεσβεύουμε, ο,τι βγαίνει είναι “εμείς”. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν φορές που πρέπει να γίνουμε οι “κακοί” της υπόθεσης, πράγμα που μας φθείρει ψυχικά.

- Θα σας δούμε στο φετινό Westside Festival φέτος το οποίο θα είναι φαντάζομαι μια ξεχωριστή εμπειρία, δεδομένης της σχέσης της μπάντας με την πόλη της Πάτρας. Το κλείσιμο το αφήνω σε σένα.

Χαιρόμαστε πολύ που θα επιστρέψουμε στην πόλη από όπου ξεκίνησαν όλα και ελπίζουμε πως η Πάτρα θα αγκαλίασει για ακόμα μία φορά όλο το festival. Cheers!

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon