"Δύο Χαρταετοί στη Νύχτα" στο θέατρο Act

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Παράσταση μουσικού θεάτρου για όλη την οικογένεια 

Το θέατρο act και η επαγγελματική θεατρική ομάδα ΚΑΝΘΑΡΟΣ παρουσιάζουν τη παράσταση μουσικού θεάτρου για μικρούς και μεγάλους «Δύο Χαρταετοί στη Νύχτα» σε κείμενα, στίχους και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα και μουσική σύνθεση του Διονύση Μπάστα. Πρόκειται για τη νέα δουλειά των δημιουργών του έργου «Το Κορίτσι Που Επιμένει» που παίζεται για δεύτερη σεζόν στην Αθήνα.

Οι «Δυο Χαρταετοί στη Νύχτα» είναι μία ολοκαίνουργια μουσική παράσταση γεμάτη ζωντανό τραγούδι, μουσική και πολύ χιούμορ. Χρησιμοποιούνται τεχνικές σωματικών κρουστών και σωματικού θεάτρου με πολλές  εναλλαγές ρόλων, καθώς και τεχνικές μουσικού θεάτρου με στοιχεία όπερας, με ειδικούς θεατρικούς φωτισμούς και ειδικά κατασκευασμένα σκηνικά αντικείμενα.

Το παραμύθι αντλεί την έμπνευσή του από την Ελληνική Μυθολογία. Μιλάει για τη δημιουργία δύο γνωστών αστερισμών, της Μεγάλης Άρκτου και της Μικρής Άρκτου. Διδάσκει σε μικρούς και μεγάλους, με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, τη δύναμη της οικογενειακής αγάπης παρά τις αντιξοότητες και την αξία των δεσμών ανάμεσα σε παιδιά και γονείς, όποια μορφή κι αν έχει και όποιες δυσκολίες και αν συναντά, μια οικογένεια.

Οι «Δυο Χαρταετοί στη Νύχτα» απευθύνονται σε παιδιά 6 ετών και άνω. Οι  παραστάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 17:30 , ενώ προβλέπονται ειδικές παραστάσεις για σχολεία τις καθημερινές, κατόπιν συνεννόησης με την ηθοποιό Γεωργία Ηλιοπούλου στα τηλέφωνα 6944379220 - 2610439637

Υπόθεση έργου:

Ο Δίας κάνει ένα παιδί με την νύμφη Καλλιστώ που είναι ιέρεια της Άρτεμης. Η Άρτεμη τιμωρεί την νύμφη εξορίζοντάς την να ζει μόνη της με το παιδί της στο δάσος και στη συνέχεια, η νόμιμη σύζυγος του Δια, η θεά Ήρα, από τη ζήλεια της, την εκδικείται μεταμορφώνοντάς την σε αρκούδα. Η Καλλιστώ μεταμορφωμένη σε αρκούδα, αλλά διατηρώντας ανθρώπινη καρδιά και ανθρώπινο νου, θα προσπαθήσει να επιβιώσει μέσα στο τρομακτικό δάσος. Η μοίρα όμως θα τα φέρει έτσι ώστε να ξαναβρεί το παιδί της που στο μεταξύ έχει μεγαλώσει με άλλους γονείς. Η τελική λύση που θα δώσουν οι θεοί θα είναι δίκαιη για όλους.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κείμενο – Στίχοι – Σκηνοθεσία
: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Μουσική σύνθεση: Διονύσης Μπάστας
Σκηνικά αντικείμενα – Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη
Κινησιολογία:  Άλκηστις Πολυχρόνη
Σωματικά Κρουστά: Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη
Διδασκαλία σκηνών κουκλοθεάτρου:  Κωσταντής Μιζάρας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βαλάντης Κωσταλάρ
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Σχεδιασμός αφίσας: Δημήτρης Γιαννακούλιας
Ηχογραφήσεις: NoiseBox Studio
Παίζουν και τραγουδούν: Χριστίνα Κουταλιάγκα, Νικόλας Τσίχλας, Βιβή Φωτοπούλου, Τάσος Χρυσόπουλος

«Δύο Χαρταετοί στη Νύχτα» στο θέατρο act
Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: 20 Οκτωβρίου
Διάρκεια
: 60 λεπτά
Ημέρες και Ώρες παράστασης για το κοινό: κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 17:30
Παραστάσεις για σχολεία: Καθημερινές κατόπιν συνεννόησης
Είσοδος:  8 ευρώ (ενήλικες), 6 ευρώ (παιδιά)
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610203727-6936122263

Υπεύθυνη Επικοινωνίας για κρατήσεις σχολείων: Γεωργία Ηλιοπούλου στα τηλέφωνα 6944379220 – 2610439637

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon