The Noise Figures: ''Η επαρχία μας έχει εκπλήξει ευχάριστα''

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι The Noise Figures έχουν πλέον καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της γενιάς τους. Με τρία ολοκληρωμένα albums, με το ''Telepath'' το τελευταίο από αυτά να έχει κυκλοφορήσει τον προηγούμενο μήνα από την Inner Ear, το συγκρότημα ξαναβγαίνει στους δρόμους για να επιδοθεί στο αγαπημένο του σπορ, που δεν είναι άλλο από τα γεμάτα ενέργεια live τους. Η περιοδεία ξεκινά από την Πάτρα, όπου στις 22 Μαρτίου θα βρεθούν στη σκηνή της ''Γιάφκα''. Αυτό στάθηκε η αφορμή για να τα ξαναπούμε μαζί τους και να μιλήσουμε για τα νέα σχέδιά τους.

Μόλις κυκλοφόρησατε το ‘’Telepath’’, την τρίτη ολοκληρωμένη δουλειά σας. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτήν και ποια είναι τα σχέδια σας για την προώθηση του δίσκου;

Γειά σου Τάσο! Το “Τelepath” ηχογραφήθηκε το καλοκαίρι του 17 σε παραγωγή του Alex Μπόλπαση στα Unreal και Pigi studios. Το mastering έγινε απο τον Alex Ketenjian στο Unreal και το artwork επιμελήθηκε το Bob studio. Για εμάς αποτελεί την φυσική συνέχεια του “Aphelion” και θα τον χαρακτηρίζαμε ως έναν θεματολογικό psychic fuzz δίσκο. Το πρώτο live για την προώθηση του θα πραγματοποιηθεί στα μέρη σας στην Γιάφκα αυτήν την Πέμπτη 22 Μαρτίου ενώ πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε και το “Telepath Spring Tour” το οποίο θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα.

Είστε μία μπάντα με πλούσια συναυλιακή δράση, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Πόσο δύσκολο είναι να περιοδεύει συνεχώς μία μπάντα σε σχέση με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που έχετε ως άτομα;

Είμαστε μια live μπάντα με την έννοια ότι αφενός μας αρέσουν και διασκεδάζουμε πολύ στα live μας και αφετέρου ότι έχουμε καταφέρει να χτίσουμε έχει γίνει μέσω των πολλών μας εμφανισέων σε Ελλάδα και εξωτερικό, προωθώντας την δουλεία μας. Σίγουρα δεν είναι και ότι πιο εύκολο, όσο όμως μπορούμε θα συνεχίζουμε να περνάμε ένα μεγάλο μέρος του χρόνου μας στον δρόμο.

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τα πράγματα που σκοπεύετε να κάνετε ως Noise Figures;

Μάλλον το αντίθετο. Η οικονομική κρίση και η διάλυση του ονείρου της συμβατικής καριέρας έχει κάνει πολλές ελληνικές μπάντες  να βλέπουν πιο σοβαρά αυτο που κάνουν και να κινούνται πιο επαγγελματικά, από τις παραγωγές τους μέχρι τα gigs τους και αυτο φαίνεται στο πολύ υψηλό επίπεδο που υπάρχει πλέον.

Με ποιον τρόπο προκύπτουν συνήθως τα κομμάτια σας;

Κάποιες φορές φέρνει ένας απο τους δυο μας μια ιδέα που καταλήγει σε κομμάτι στις πρόβες κάποιες άλλες απλά τζαμάρουμε και κρατάμε ότι μας αρέσει. Αρκέτα κομμάτια έχουν γραφτεί επίσης όσο περιοδεύουμε με πιο ακραία περίπτωση ένα live στην Θεσσαλονίκη όπου βγήκε κομμάτι κατα την διάρκεια του soundcheck και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με αυτό το live.

Σε ποια επαρχιακή πόλη πιστεύετε ότι υπάρχει το πιο αφοσιωμένο κοινό στη μπάντα;

Η επαρχία μας έχει εκπλήξει ευχάριστα αρκετές φορές. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το πρώτο live στις Σέρρες όπου χωρίς να έχουμε καμία προσδοκία έγινε ασφυκτικό sold out με τον κοσμό να μην σταματά να χορεύει και να κάνει stagediving απο την μικροσκοπική σκηνή.

Όταν αγοράζετε δίσκους προτιμάτε να πάτε σε κάποιο δισκάδικο ή να κάνετε τις αγορές σας online;

Συνήθως σε δισκάδικα και στο merchandise των συγκροτημάτων στα live.

Το καλοκαίρι παίξατε σε ένα καίκι στο Up Festival στην Αμοργό. Πείτε μας για αυτήν την εμπειρία.

Ήταν μακράν το πιο σουρεαλιστικό live που έχουμε κάνει ποτέ! Τεχνικά ήταν κάτι σχεδόν ανέφικτο όμως με καλή θέληση απο ολους λύθηκαν όλα τα ζητήματα και ενώ αρχίκα ξεκινήσαμε να παίξουμε για μισή ώρα καταλήξαμε να κάνουμε φουλ σετ μιάμισης ώρας. Το αποτέλεσμα ήταν ότι κουνιόμασταν για τις επόμενες 2 μέρες . Θα έπρεπε να είχαμε πάρει δραμαμίνες πριν ανέβουμε σε αυτό το καίκι.

Πόσο εύκολο είναι να κερδίσεις το κοινό που έρχετε στις συναυλίες στο εξωτερικό;

Δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά με την Ελλάδα. Σίγουρα στις μεγάλες ευρωπαικές πόλεις είναι πιο δύσκολο διότι μπορεί να έχει παράλληλα πάρα πολλές συναυλίες την ίδια μέρα. Στις μικρότερες πόλεις όμως και στο μεγαλύτερο μέρος των Βαλκανίων ο κόσμος διψάει για καλές συναυλίες.

Τελευταία όλο και περισσότερα συγκροτήματα χρησιμοποιούν ελληνικό στίχο σε κάποια κομμάτια τους. Εσείς το έχετε σκεφτεί ποτέ;

Τα πάντα μπορούν να περάσουν από το μυαλό σου όταν γράφεις έναν δίσκο. Ο ελληνικός στίχος θα μπορούσε να είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση, αλλά προς το παρόν νιώθουμε ότι με τον αγγλικό μπορούμε να επικοινωνήσουμε λίγο καλύτερα και με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ποιες είναι οι κυριότερες πηγές έμπνευσης για τους στίχους σας;

Ταξίδια που έχουμε κάνει, όνειρα και εφιάλτες που έχουμε δει, βιβλία που έχουμε διαβάσει, κόσμος που έχουμε γνωρίσει.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon