Ο "γυμνός οφθαλμός" παρουσιάζει την ταινία του Francis Lee “Του Θεού η Χώρα”

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο “γυμνός οφθαλμός” παρουσιάζει στο μικρό Πάνθεον την Τετάρτη 7/2 στις 21:45 την ταινία του Francis Lee “Του Θεού η Χώρα”. Στην ενημέρωση ο Νικόλαος Ε. Καββαδίας αναφέρει «Η προβολή είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στους κρυφούς όλων των ειδών και στον Μέγα Αχαιό Ομοφοβικό, που, εδώ και δεκαετίες, εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο όλους τους ομοφοβικούς της Αχαΐας κι όχι μόνο…»

Υπόθεση

“Του Θεού η Χώρα” είναι ένα από τα τοπωνύμια του Γιόρ­κσαϊρ, της μεγαλύτερης διοικητικής αγγλικής περιφέρειας, γεμάτης δασικές και αγροτικές εκτάσεις, η οποία εκτείνεται στα βορειοανατολικά της χώρας.

Περιοχή με δική της διάλεκτο, ήθη, έθιμα και ισχυρότατες πολιτιστικές παραδόσεις, αποτελεί μια “χώρα μέσα στη χώρα”, γι’ αυτό και ο Φράνσις Λη την επιλέγει ως ντεκόρ του σεναριακού και σκηνοθετικού του ντεμπούτο.

Σε πρώτο επίπεδο, λοιπόν, το Γιόρκσαϊρ προσφέρει το σκληροτράχηλο σκηνικό της κοπιώδους ενηλικίωσης (ψυχολογική και σεξουαλική) του νεαρού Τζόνυ, ο οποίος μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο του πατέρα του φροντίζει την απομακρυσμένη οικογενειακή φάρμα.

Για να διασκεδάσει ξεδίνει στην τοπική παμπ, όπου πίνει μέχρι λιποθυμίας, ή αναζητά περιστασιακό σεξ, κρατώντας μέσα του την οργισμένη αίσθηση της απογοήτευσης και της μοναξιάς.

Μέχρι που η άφιξη ενός Ρουμάνου μετανάστη ως εποχικού εργάτη δίνει νέο νόημα στην καθημερινότητά του…
(απόσπασμα από την κριτική του Χρήστου Μήτση για το περιοδικό “αθηνόραμα”)

Παίζουν: Josh O’Connor, Alec Secareanu, Gemma Jones, Ian Hart
Σενάριο: Francis Lee
Φωτογραφία: Joshua James Richards
Μοντάζ: Chris Wyatt
Μουσική: A Winged Victory for the Sullen

Βραβεία: www.imdb.com

Φράνσις Λη / Francis Lee
Έχοντας εργαστεί για χρόνια ως ηθοποιός, ο Φράνσις Λη έγραψε και σκηνοθέτησε τρεις μικρού μήκους ταινίες – “The Farmer’s Wife” (2012), “Bradford-Halifax-London” (2013) και “The Last Smallholder” (2014) – οι οποίες συμμετείχαν σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και κέρδισαν δεκάδες βραβεία. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του “Του Θεού η Χώρα” έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance και κέρδισε το “Βραβείο Σκηνοθεσίας World Cinema: Καλύτερη Δραματική ταινία” της Κριτικής Επιτροπής.

Φιλμογραφία:
2012 The Farmer’s Wife
2013 Bradford-Halifax-London
2014 The Last Smallholder
2017 God’s Own Country

ΤΟΥ ΘΕΟΥ Η ΧΩΡΑ του FRANCIS LE
God’s Own Country, Ηνωμένο Βασίλειο, 2017, έγχρ., 104΄

Επίσημη ιστοσελίδα: www.godsowncountryfilm.com

 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon