Bonnie Nettles: ''Θα δείτε δίσκο Bonnie φορώντας μπουφάν''

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Bonnie Nettles είναι ένα ανερχόμενο σχήμα της εγχώριας κιθαριστικής σκηνής και στο σύντομο διάστημα της ύπαρξης τους έχουν καταφέρει να τραβήξουν την προσοχή του κοινού. Σε αυτό καθοριστικό ρόλο έχουν παίξει οι εκρηκτικές τους εμφανίσεις. Το καλοκαίρι τους είδαμε στο Saristra Festival και πήραμε μία πρώτη γεύση από τα live τους και το τι θα δούμε στη ''Γιάφκα'' στις 30 Νοεμβρίου, όπου εμφανίζονται. Ετοιμάζουν τον πρώτο τους δίσκο και όπως οι ίδιοι διαβεβαιώνουν θα είναι σύντομα στα ράφια των δισκοπωλείων. Ο ήχος τους είναι ένα μείγμα ψυχεδελικών ήχων και groove που παραπέμπει στη σκηνή του Madchester. Για όλα αυτά μιλήσαμε με τον Dennis Lounges frontman της μπάντας.

 

 

 

 

 

Πείτε μας λίγα λόγια για το πως ξεκινήσατε σαν μπάντα και την διαδρομή σας μέχρι σήμερα;

Ας το πάρουμε απ την αρχή, δεν κάνω τίποτα χωρίς τον Ανέστη και το αντίστροφο, ειναι το μουσικό μου alter ego, η πηγή έμπνευσής μου η πλατωνική μου μούσα . Γράφω τραγούδια για πάρτη του και γράφει τραγούδια για μένα. Οι Bonnie ειναι ενα δικό μου πρότζεκτ με σύζυγο τον Ανεστη και παιδιά τους υπόλοιπους της μπάντας. Σε μια πιο γήινη περιγραφή είμαστε μια εξαμελής μπάντα που απο το 2016 κάνει live .

Θεωρείτε ότι τα μέλη ενός συγκροτήματος πρέπει να είναι και φίλοι μεταξύ τους;

Προφανώς το να υπάρχει φιλία σε μια μπαντα ειναι πηγή καλού και ευχάριστου κλίματος στο στούντιο και στη ζωή μιας μπάντας, αυτο δε σημαίνει όμως πως όλα γίνονται σε συλλογικό επίπεδο, υπάρχει συγκεκριμένη καθοδήγηση απο εμένα και τον Ανέστη χωρίς αυτο να σημαίνει πως λειτουργούμε μοναρχικά

Σε ποια φάση πετυχαίνουμε τους Bonnie Nettles τώρα; Ετοιμάζεστε να κυκλοφορήσετε κάτι;

Σύντομα θα ξαναμπούμε στο στούντιο να ηχογραφήσουμε κομμάτια, τωρα τα ποσά θα ειναι ούτε εγώ το ξέρω, πάντως θα δείτε δίσκο Bonnie φορώντας μπουφάν (έχοντος καλών των πραγμάτων ). Προς το παρόν έχουμε τρία Λάιβ σε Πάτρα, Θεσσαλινικη, Σπάρτη και τα Χριστούγεννα στην Αθήνα.

Η υποχρέωση να κάνεις μία ‘’κανονική’’ δουλειά για λόγους βιοπορισμού, επηρεάζει τη δημιουργικότητα ενός μουσικού;

Σιγουρα σου τρώει χρόνο και φαιά ουσία. Ιδιαίτερα στο νεαρό της δικιας μας ηλικίας. Στη δίκη μου μπαντα όλα γίνονται με χίλιες δυσκολίες οι πρόβες μετα τις δωδεκάμιση το βράδυ επειδή δουλεύω τριάντα φορές το μήνα συνήθως, ο ενισχυτής του Ανέστη ειναι ακόμα χρεωμένος στον αγοραστή, είμαστε μπάντα άκρως εργατικής τάξης και χωρίς να δουλεύουμε δεν μπορούμε να στηρίξουμε την όλη κατάσταση και από την άλλη δουλεύοντας όλη μέρα δεν μένει χρόνος και όρεξη για να ασχοληθούμε όπως και όσο θα έπρεπε με τη μουσική ...

Ποιες είναι οι βασικότερες μουσικές επιρροές των Bonnie Nettles;

Σιγουρα η late 80s - early 90s σκηνή του Μάντσεστερ η California του 60 και οτι βγαίνει μέσα απο το κεφάλι μου

Μιας και οι Bonnie Nettles είναι από τα νεότερα συγκροτήματα του χώρου, δεχτήκατε κάποια βοήθεια από παλαιότερους και πιο έμπειρους ανθρώπους της σκηνής στο ξεκίνημά σας;

Τα κάνουμε όλα απελπιστικά μόνοι μας με τον Ανέστη να έχει ρόλο μάνατζερ και να μιλάει με μαγαζάτορες, blogs, και μπάντες, καταστάσεις να είμαστε ενα μήνα στα τηλέφωνα για να βρούμε gig να παίξουμε στην ίδια μας την πόλη, τελευταία σε έναν συγκεκριμένο κύκλο της σκηνής που έχει μαθευτεί πως η πίστα μας ανήκει έχει γίνει λίγο πιο εύκολο το κλείσιμο κάποιου live η να βρούμε μία η δύο μπάντες που προσωπικά μου αρέσουν και να κλείσουμε ενα venue.

Ποια πράγματα σας εμπνέουν για τους στίχους σας;

Οτιδήποτε μου συμβαίνει μέσα στη μέρα, τα λουλούδια του ανθοπώλη, η μάνα σου, συνδυασμός πραγμάτων, τετραδίων, ζάναξ, Κέβιν Σπέισι.

Θεωρείτε ότι για μία μπάντα είναι καλύτερα να βρίσκεται σε κάποια δισκογραφική εταιρεία ή να κυκλοφορεί μόνη της το υλικό της;

Αν εισαι ο Jack White ναι είναι καλύτερα να κυκλοφορείς πράγματα μόνος σου, αν θέλεις τα πράγματα που βγάζεις προς τα έξω να έχουν μια αξιοπρεπή διαφήμιση , προώθηση καλό είναι να είσαι σε μια δισκογραφική, αυτο βέβαια είναι θέμα του καθενός που δουλεύει για κάτι δικό του και πως θα το διαχειριστεί, εσύ θα έστελνες τα παιδιά σου σε ιδιωτικό η δημόσιο σχολείο αν ήταν και τα δύο το ίδιο προσιτά για σένα ;

Στο φετινό Saristra Festival σας είδαμε με τη συνοδεία χορεύτριας στη σκηνή. Θα είναι μαζί σας και στο live στη Γιάφκα στις 30 Νοεμβρίου;

Η Νεφέλη ειναι φίλη μας αρχικά, είναι μέλος της όλης φάσης και την ευχαριστούμε που συμμετέχει στην αποτυπώση του τι νιώθει οταν παίζουμε Λαιβ μπροστά σε κόσμο, δυστυχώς στο μίνι τουρ που θα κάνουμε δεν θα ειναι μαζί μας λόγω υποχρεώσεων ..

Είναι δύσκολο για μία μπάντα να κάνει live στην επαρχία από οικονομικής άποψης;

Σιγουρα ειναι δύσκολο να εμφανίζεσαι απο το πουθενά σε κάποιον που δε σε ξέρει και να ζητάς 350 -400 ευρώ που αμφίβολα θα τα βγάλει . Στην επαρχία δεν υπάρχουν 50 μπάντες που η μία θα κάνει live και ανάκατα μέλη των υπολοίπων 49 και των φίλων τους θα πάνε να δούνε το Λαιβ γιατί καλώς η κακώς αυτο ειναι το επίπεδο της σκηνής στην Αθήνα. Πόσο μάλλον και στην επαρχία, παρόλα αυτά προσπαθούμε όπου πληρούνται οι προϋποθέσεις να παίζουμε Λαιβ.

Ποια η γνώμη των Bonnie Nettles για την δωρεάν πρόσβαση στη μουδική που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια;

2017 έχουμε υπάρχει internet κάποιος που ψάχνει να ακούσει μουσική μπορεί να το κάνει μέχρι και στο χώρο που δουλεύει εφόσον νιώθεις ικανοποιημένος και οτι μπορείς να το στηρίξεις οικονομικά δώστο. Πρέπει να υπάρχει βοήθεια - χώρος και χρόνος σε αυτόν που δουλεύει σε στούντιο με άλλους ανθρώπους για να πετύχει κάτι, τωρα αν ολοι μάθουν αυτο το κάτι που θέλουν να πετύχουν τι είναι, τι μπορεί να τους προσφέρει και τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν για αυτό θα είμαστε ολοι ευχαριστημένοι.

 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon