SuperSoul: Σήμερα το να πουλήσεις έναν δίσκο στην Αμερική είναι τρομερά εφικτό

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι SuperSoul είναι ένα καθαρόαιμο rock τρίο, με δυναμικό αλλά ταυτόχρονα groovy ήχο. Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου θα βρεθούν στη σκηνή της ''Γιάφκα'' για να παρουσιάσουν ζωντανά το ντεμπούτο album τους με τίτλο ''Faith Bender''. Με αυτή την αφορμή τους αναζητήσαμε για να μας μιλήσουν για τους ίδιους αλλά και για το rock στην Ελλάδα γενικότερα.

Πείτε μας με λίγα λόγια πως ξεκινήσατε ως μπάντα και για την πορεία σας μέχρι σήμερα;

Μέσω πολλών κοινών γνωστών και όντας και οι 3 πάντα στο ψάξιμο να γνωρίσουμε νέα άτομα που θέλουν να παίξουν μουσική βρεθήκαμε μια μέρα σε ένα υπόγειο Σόλωνος και Μαυρομιχάλη γωνία πριν περίπου 3,5 χρόνια. Από τότε δεν έχουν αλλάξει πολλά. Εκτός από το στούντιο μάλλον.

Πόσο εύκολο είναι να έχεις rock μπάντα στην Ελλάδα;

Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη συνταγή μία ροκ μπάντα, είτε είναι στην Ελλάδα, είτε είναι σε άλλη χώρα. Έστω και στο οικονομικό, ροκ μπάντα δε σημαίνει ότι οργώνεις το μισό πλανήτη ούτε ότι γεμίζεις το ένα στάδιο μετά το άλλο. Όσο ροκ μπάντα είναι μια παρέα φίλων που μαζεύονται σε ένα υπόγειο, άλλο τόσο ροκ μπορεί να είναι και μια μπάντα που το τρέχει συνεχώς. Συνεπώς νομίζω πως είναι αρκετά εύκολο.
Οι SuperSoul θα συμμετείχαν δωρεάν σε κάποια συναυλία αλληλεγγύης;

Βεβαίως. Μάλιστα στις 19 του Οκτώβρη παίζουμε στο Mano Aperta Fest μαζί με τους  Fundracar Soundsystem, Radio Sol, Μύκητες, Blame Canada, Blame Kandinsky και Wish Upon a Star. Τα έσοδα θα δωθούν στην κοινωνική κουζίνα Mano Aperta.
 Πολλοί ευαγγελίζονται ότι το rock έχει πεθάνει. Τι τους απαντούν οι SuperSoul;

Εμείς με ανώμαλους δε μιλάμε.

Ποια η γνώμη σας για το δωρεάν downloading;

Αν εννοείς με το δωρεάν downloading με τη συγκατάθεση της μπάντας, θεωρούμε πως είναι μια καλή κίνηση μιας μπάντας που βρίσκεται στα ξεκινήματά της και θέλει να σπρώξει το δίσκο της όσο πιο μακριά μπορεί. Αν εννοείς το δωρεάν downloading ως κάτι το παράνομο, δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε δυστυχώς. Αν δεν υπήρχε το πολύ πιθανό να μην παίζαμε μουσική σήμερα.
Το διαδίκτυο σας έχει βοηθήσει στην προώθηση της μουσικής σας;

Απόλυτα. Τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και το διαδίκτυο προσφέρει ευκαιρίες που πριν από 10-20 χρόνια τα θεωρούσες “επιτυχίες” της μπάντας. Σήμερα το να πουλήσεις έναν δίσκο στην Αμερική είναι φοβερά εφικτό.
Ποιος θα ήταν ο ιδανικός παραγωγός για την επόμενη δουλειά σας;

Να σου πω την αλήθεια δε νομίζω πως υπάρχει ιδανικός παραγωγός για την επόμενη δουλειά μας. Όχι επειδή είμαστε ψωνάρες, αλλά επειδή είναι η μαγική διαδικασία της ηχογράφησης -πλην του παιξίματος και του gear- που μας αρέσει να τη συζητάμε και να δουλέυουμε παρέα.

Με ποια άλλα ελληνικά συγκροτήματα θεωρείτε ότι έχετε πιο συγγενικό ήχο;

Ό,τι είναι κιθαριστικό και χορευτικό νομίζω πως έρχεται αρκετά κοντά σε εμάς.

Ασχολείστε με κάποια άλλα projects εκτός των SuperSoul;

Ο Ράμι γράφει και μουσική σόλο, για τηλεοπτικά κτλπ, ο Evan παίζει στους Cellar Dogs κι ο Ορέστης είναι πιο πιστός στους Supersoul από τους υπόλοιπους.

Ποιες είναι οι κύριες πηγές έμπνευσης για τους στίχους σας;

Πολιτικές ανησυχίες, κοινωνικές ανησυχίες και τα κορίτσια.

Τι να περιμένει κάποιος από τους SuperSoul, που θα έρθει να σας δει ζωντανά στη Γιάφκα στις 12 Οκτωβρίου;
Ένα τίμιο, χορευτικό-κιθαριστικό τρίο που μόλις επέστρεψε από την Ευρωπαϊκή του περιοδεία και ανυπομονεί να διαλυθεί στο τελευταίο της λάιβ.

 

(Φωτογραφίες του Αλέξη Μασμανίδη κα της Αθηνάς Παπαγιάννη)

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon