Οι Cyanna Mercury ζωντανά στη Γιάφκα

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Με τους Cyanna Mercury η Γιάφκα εγκαινιάζει μία σειρά από live που θα πραγματοποιηθούν στον χώρο της την σαιζόν 2017-2018. Πιο συγκεκριμένα κάθε Πέμπτη στη σκηνή της θα ανεβαίνουν συγκροτήματα της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής. Μία σκηνή που παρουσιάζει συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον, με πολλές και καλές μπάντες. Η σειρά των live θα βρίσκεται κάτω από την ονομασία ''We 'll Stay Alive At Γιάφκα'' και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός για τα πολιτιστικά δρώμενα της Πάτρας και μία εναλλακτική πρόταση διασκέδασης. Οι Cyanna Mercury θα εμφανιστούν την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, έχοντας ως παρακαταθήκη τις προηγούμενες επιτυχημένες συναυλίες τους στη Πάτρα.

Οι Cyanna Mercury επιστρέφουν στην Πάτρα μετά το περσινό καταπληκτικό τους live στη ΓΙΑΦΚΑ και μας υπόσχονται μια μοναδική βραδιά με τραγούδια από το "Αrchetypes" (2016), το "Dirty Things EP" (2015), καθώς και νέες συνθέσεις όπως το "The Flood" που κυκλοφορεί μέσα από τη συλλογή "The Sun The Moon The Mountain: A Passage Through Greek Psychedelia" της Archaeopia.

Ο όρος "ψυχεδελικό rock" θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τον ήχο των Cyanna Mercury, αλλά σε καμία περίπτωση να ορίσει απόλυτα, τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του, οι επιρροές του οποίου ξεκινούν από το δυτικό psych και τις folk ρίζες και φτάνουν στην ελληνική ρυθμολογία και ηχοχρωματική παράδοση. Το υψηλό συνθετικό επίπεδο του πρώτου τους LP "Archetypes", χαρακτηρίζεται από μια μαγευτική απλότητα και μία ζωντανή τραχύτητα, που ισορροπεί με τις αξιομνημόνευτες μελωδίες και τα παροξυσμικά φωνητικά ξεσπάσματα.

Έχοντας ήδη μοιραστεί τη σκηνή με σημαντικά ονόματα του ύφους τους -και όχι μόνο- όπως οι Editors, The Raveonettes, Sonic Jesus, The Myrrors και Kikagaku Moyo μεταξύ άλλων, έχοντας συμμετάσχει σε εγχώρια festivals - ορόσημα όπως τα Street Mode Festival, Ziria Festival, New Long Fest και Defcon Fest, αλλά και έχοντας εμφανιστεί ζωντανά σε πολυάριθμες πόλεις σε Ελλάδα, Βαλκάνια και Κύπρο, θα έλεγε κανείς πως οι Cyanna Mercury έχουν ήδη ξεκινήσει να διαγράφουν μια διόλου ευκαταφρόνητη πορεία στα εγχώρια μουσικά δρώμενα. Επί σκηνής δε, όπως μπορεί να επιβεβαιώσει όποιος τους έχει δει, το αποτέλεσμα είναι μια παγανιστική γιορτή με συνεχείς κορυφώσεις και εναλλαγές ανάμεσα σε σκοτεινές ατμόσφαιρες και ενεργειακές εκρήξεις.

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, μη χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις του εγχώριου εναλλακτικού ήχου, λίγο μετά την παρθενική δισκογραφική κυκλοφορία της.

ΓΙΑΦΚΑ presents: || We’ ll stay alive || Cyanna Mercury live Πέμπτη 5 Οκτωβρίου
Οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00

Έναρξη: 23.00
Είσοδος: 3€

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon