10 σπουδαίοι δίσκοι για να ξεκινήσει κανείς να ασχολείται με την afrobeat

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Σωτήρης Στυλιανός

Η φερόμενη ως “jazz της Αφρικής”, είναι το μουσικό είδος της afrobeat. Γεννάται στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με αρχές της δεκαετίας του 1970, ως μια ανάμιξη της yoruba με την jazz και της highlife της Δυτικής Αφρικής με τη funk.
Η afrobeat δεν αποτελεί μόνο ένα μουσικό είδος, αλλά μια επανάσταση. Είναι η έξαρση της δημιουργικότητας σε μια κομβική εποχή για τα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα της Αφρικής, που εκφράσθηκε με διάθεση ανάδειξης της μουσικής της κουλτούρας σε συνδυασμό με τις επιρροές της Δύσης και εννοώντας πιο συγκεκριμένα την Αμερικάνικη jazz.

Όπως πολλά άλλα μουσικά είδη, η afrobeat κατέχει την τιμητική της κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Άλλοτε σε πειραγμένες “re-edited” και “remixed” εκδοχές και άλλοτε σε αυθεντικές εκτελέσεις, η afrobeat σίγουρα θα ντύσει μουσικά έστω και για λίγο, ένα μεσημέρι σε ένα beach bar ή κάποιο βράδυ μέσα στα στενά της πόλης.

Η ακόλουθει λίστα περιέχει 10 σπουδαίους δίσκους της afrobeat για να ξεκινήσει κανείς να ασχολείται μαζι της, ταξινομημένοι χρονολογικά:
Ωστόσο δεκτές ενστάσεις, για προσθέσεις στην λίστα ή και αφαιρέσεις!











Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon