Τα "Υλικά θεάτρου" του Γιώργου Δίπλα παρουσιάζονται την Πέμπτη

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Mουσικές από τις συνεργασίες του σε θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων δεκαπέντε περίπου ετών διάλεξε ο συνθέτης Γιώργος Δίπλας και τις συμπεριέλαβε στην παραγωγή «Υλικά θεάτρου» που παρουσιάζεται από τις εκδόσεις «Το Δόντι» στην Πάτρα στο αίθριο του βιβλιοπωλείου (Φιλοποίμενος 36 - 42), την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 στις 8.30 μ.μ.

Μαζί με τον συνθέτη, στην παρουσίαση θα συμμετάσχουν ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς, ο μουσικός Χάρης Πεγιάζης και η τραγουδίστρια Δώρα Πετρίδη.

Τα τριάντα μουσικά μέρη του δίσκου ηχογραφήθηκαν εκ νέου στο Noise Box Studio σε ενορχήστρωση και μίξη του Διονύση Μπάστα. Η ερμηνεία των τραγουδιών και τα φωνητικά ανήκουν στη Δώρα Πετρίδη, ενώ στο μελοποιημένο ποίημα «Λυγμός αγγέλων» του Δ. Καρατζά, συμμετέχει και ο ποιητής. Στο έντυπο που συνοδεύει το CD και το οποίο σχεδίασε η Μαρία Σιδεράκη, περιλαμβάνονται κείμενα από τους «Ύποπτους δρόμους» του Κώστα Λογαρά.

Ο Γιώργος Δίπλας είναι συνθέτης και καθηγητής πιάνου. Έχει μελοποιήσει έργα σημαντικών Ελλήνων ποιητών, ενώ έχει συμμετάσχει και έχει γράψει μουσική για δεκάδες θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις παιδικού θεάτρου. Πριν ένα χρόνο κυκλοφόρησε ο δίσκος του «Ένα τραγούδι μακρινό» σε ποίηση Ναπολέοντα Λαπαθιώτη (εκδ. Διαπολιτισμός), ενώ τo 2015 συνέθεσε το έργο «Κωνσταντίνος Καρυωτάκης: οι εντυπώσεις ενός πνιγομένου» που παρουσιάστηκε στην Πάτρα στο θέατρο Act.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon