Illegal Operation: Ένα δεκαεπτάχρονο ταξίδι γεμάτο μουσική

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Illegal Operation κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό τον καινούργιο τους δίσκο με τίτλο ''Down''. Αυτό στάθηκε απλά η αμορμή για να μιλήσουμε μαζί με μία από τις πιο αυθεντικές και ειλικρινείς μπάντες της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής. Με πληθώρα κυκλοφοριών, είτε ως Illegal Operation είτε μέσω κάποιου άλλου project, η παρουσία τους είναι κάτι παραπάνω από αισθητή όλα αυτά τα χρόνια.

 

 

Tι μεσολάβησε για τη μπάντα σε αυτά τα πέντε χρόνια που χρειάστηκαν για τη κυκλοφορία του ‘’Down’’;

Πολλές πρόβες, jam, live, ηχογραφήσεις, κουβέντες.

Σε πολλούς δίνεται η εντύπωση ότι οι Illegal Operation είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό συγκρότημα. Συμμετέχουν σε αυτοσχέδια live, που μπορεί να γίνονται ακόμα και σε σπίτια ή σε άλλες ασυνήθιστες εκδηλώσεις. Πείτε μας μερικά λόγια για αυτή τη πλευρά των Illegal Operation.

Μάλλον μας μπερδεύεις με την άλλη μας μπάντα ,τους Appalachian Cobra Worshipers, πράγμα που συμβαίνει συχνά. Οι Illegal δεν έχουν μέχρι στιγμής τέτοιου είδους παρουσία.

Όντας από τα παλαιότερα συγκροτήματα στον χώρο, ποιες θεωρείτε τις σημαντικότερες αλλαγές που έγιναν από την αρχή της πορείας σας μέχρι σήμερα;

Η μεγάλη και πιο ουσιαστική αλλαγή είναι το διαδίκτυο και όλη η εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας. Είναι μια τεράστια μεταβολή που έχει επηρεάσει τα πάντα και ειδικότερα τη μουσική από τον τρόπο παραγωγής μέχρι τον τρόπο διάδοσής της.

Τι σκοπεύετε να κάνετε στα πλαίσια της προώθησης του ‘’Down’’;

Προσπαθούμε να το δημοσιοποιήσουμε όσο το δυνατον περισσότερο μεσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας.

Η οικονομική κρίση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στη χώρα έχει επηρεάσει καθόλου τη λειτουργία των Illegal Operation;

Σιγουρα μας εχει επηρεασει σαν μοναδες αλλους λιγοτερο και αλλους περισσοτερο αλλα την ιδια την μπαντα οχι.

Πείτε μας κάποιο/α αξιοπερίεργα σκηνικά που έχουν γίνει σε κάποιο live σας.

Οικογένειες δε θίγουμε, ονόματα δε λέμε ...

Υπάρχει κάτι, που με τη γνώση του σήμερα, θα αλλάζατε στην πορεία της μπάντας;

Τίποτε απολύτως. Έχουμε κάνει μαζί ένα δεκαεπτάχρονο ταξιδι που έχει κάνει τη ζωή μας ατομικά και συλλογικά πολύ καλύτερη.

Αν κάποιος που δεν έχει ακούσει Illegal Operation σας ζητούσε να του προτείνετε ένα από τα κομμάτια σας για να εισέλθει στη μουσική σας. Ποιο θα του προτείνατε και γιατί;

Θα του προτείναμε το «Down» γιατι αντιπροσωπεύει και συμπεριλαμβάνει την τωρινή φάση της μπάντας.

Πέρα από τους Illegal Operation ασχολείστε και με άλλα projects. Πείτε μας δυο λόγια για αυτές τις ασχολίες σας.

Έχουμε άλλες δύο μπάντες, τους Appalachian Cobra Worshipers που παιζουμε καμμένο swamp blues-folk-gospel, και τον Μανώλη Αγγελάκη & τα Θηρία που παίζουμε ελληνόφωνο αστικό τραγούδι.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon