"Η ζωή της Ζωής": Παρουσίαση του μυθιστορήματος του Ασημάκη Παπαδόπουλου

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το μυθιστόρημα του Ασημάκη Παπαδόπουλου με τίτλο «Η ζωή της Ζωής» θα παρουσιαστεί στην Πάτρα την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, ώρα 8.30 μ.μ. στο αίθριο του Μέγαρου Πραπόπουλου (Φιλοποίμενος 36-42).

Για το βιβλίο (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Το Δόντι») θα μιλήσουν οι φιλόλογοι Ανδριάνα Βεσκούκη – Ζησιμάτου και Έφη Γεωργιοπούλου. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.

Το μυθιστόρημα διηγείται τη ζωή μιας «ανώνυμης» ηρωίδας στην Ελλάδα του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα. «Ανώνυμης» γιατί έζησε φαινομενικά αθόρυβα τις αλλαγές στις αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας και ηρωίδας γιατί διάλεξε να πηγαίνει καθημερινά κόντρα στους κανόνες, προτάσσοντας την ανάγκη για έρωτα και συντροφικότητα και υποστηρίζοντας με όποιο κόστος τις επιλογές της ως το τέλος.

O Aσημάκης Κων. Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα. Το 1968 πήγε για σπουδές  στο Λονδίνο όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος του 1981. Από τότε ζει οικογενειακώς  στην Πάτρα και τώρα στο Πλατάνι Δήμου Πατρέων. Υπήρξε πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών για έξι χρόνια και αντιπρόεδρος για τέσσερα χρόνια. Είναι ακόμα ενεργός ορειβάτης. Είναι μέλος του «Φάρου Ποντίων Πάτρας», του «Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Ρίου», του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανίου και άλλων συλλόγων.                                                                                                                                                

Το μυθιστόρημα «Η ζωή της Ζωής» είναι το τρίτο που εκδίδεται μετά το βραβευμένο «Ο σφαγέας του Πόντου» (Φάρος Ποντίων Πατρών, 2000) και το «Βόλφγκανγκ Γκούντμαν, μια απίστευτη περιπέτεια» (περί τεχνών, 2010).

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon