Συλλεκτικό λεύκωμα για την ιστορία της Δημοτικής Μουσικής Πατρών

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ένα νέο συλλεκτικό λεύκωμα με θέμα την ιστορία της Δημοτικής Μουσικής Πατρών παρουσιάζεται τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 στις 8.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πατρών από τις εκδόσεις Το Δόντι. Το λεύκωμα που καταγράφει τα σχεδόν ενενήντα χρόνια διαρκούς λειτουργίας της γνωστής σε όλους μας Μπάντας του Δήμου έχει τίτλο «Δημοτική Μουσική Πατρών – Το χρονολόγιο ενός λαϊκού ωδείου».
Την έρευνα του υλικού και τη συγγραφή των κειμένων έκανε ο Γιώργος Βιδάλης, που συγκέντρωσε εκατοντάδες φωτογραφίες, δημοσιεύματα, μαρτυρίες και άλλο ανέκδοτο υλικό. Στο λεύκωμα γίνεται μια αναλυτική εξιστόρηση της πορείας της Δημοτικής Μουσικής από το 1928 ως το 2000, παρουσιάζονται οι εξέχοντες μουσικοί που προέκυψαν από τις τάξεις της, ενώ αναφέρεται το σύνολο των μουσικών που υπήρξαν μέλη στην μπάντα και την μπαντίνα, καθώς και αυτοί που μετείχαν στη διοίκησή της όλ’ αυτά τα χρόνια.
Στην παρουσίαση στο Δημοτικό Θέατρο για το βιβλίο θα μιλήσουν η ιστορικός και συγγραφέας Γιώτα Καΐκα – Μαντανίκα και ο πρώην μουσικός της Δημοτικής Μουσικής Πατρών Νίκος Λιόπετας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αβραμίδης.
Η παρουσίαση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

Ο Γιώργος Βιδάλης γεννήθηκε το 1944 στην Πάτρα στη συνοικία Γούβα από γονείς Μικρασιάτες. Μετά την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης φοίτησε στη σχολή Εργοδηγών. Εργάστηκε πρώτα ως ελεύθερος επαγγελματίας και στη συνέχεια στην ΔΕΠΑΝΟΜ, στην ανέγερση των Πανεπιστημιακών Νοσοκο­μείων Ηρακλείου και Πατρών και τέλος στη ΔΕΚΕ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Δραστηριοποιήθηκε στο αθλητικό κίνημα πρώτα στο σωματείο της γει­τονιάς του τον Πατρέα και στη συνέχεια στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πατρών. Διατέλεσε πρόεδρος στο Γυμναστήριο «Δ. Τόφαλος», ενώ συμμετείχε στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων την περίοδο 2011 - 2014 κα­θώς και σε άλλες πολιτικές και κοινωνικές δράσεις. Έχει γράψει το δοκίμιο «Φίλαθλα και άλλα» (Αχαϊκές Εκδόσεις, 1994).

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon