Νέα έκδοση με θέμα την εστίαση από τις εκδόσεις "Το Δόντι"

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Εστίαση
Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για το εστιατόριο, τη μαγειρική και το μπαρ

Ένα ολοκληρωμένο βοήθημα για την τέχνη της εστίασης που στηρίζεται στην πράξη και στην καθημερινή εμπειρία αποτελεί η «Εστίαση» του Νίκου Αγγελακόπουλου που κυκλοφορεί από το «Δόντι». Το βιβλίο δεν απευθύνεται μόνο στον επαγγελματία σεφ ή εργαζόμενο, αλλά και στον σπουδαστή και στον οικοδεσπότη ή την οικοδέσποινα που θέλουν να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό στους προσκεκλημένους τους.

Τα θέματα του βιβλίου αγγίζουν όλες τις πλευρές του χώρου: Το εστιατόριο και τη μαγειρική, τα τρόφιμα και τα ποτά, τις πρώτες ύλες και τη δομή της κουζίνας, τον καφέ και το παγωτό. Μαζί με τη βασική ορολογία και τους ορισμούς, ο αναγνώστης θα συναντήσει αρκετές διαφορές σε σχέση με την τυπική θεωρία της εστίασης. Η διαφοροποίηση αυτή είναι, όμως, ουσιαστική, καθώς περιλαμβάνει ό,τι και όπως λέγεται, ακούγεται και συμβαίνει στην κουζίνα, την τραπεζαρία κ.λπ.

Ο Νίκος Αγγελακόπουλος γεννήθηκε το 1960 στην Πάτρα όπου και κατοικεί. Eίναι παντρεμένος με την Αιμιλία Ρόζα και έχει δύο παιδιά, τον Βασίλη και τον Ιωσήφ. Σε ηλικία 15 ετών ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο της εστίασης για βιοποριστικούς λόγους. Αν και είναι πτυχιούχος ηλεκτρονικός δεν εργάστηκε ποτέ στον συγκεκριμένο τομέα.

Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στον χώρο της εστίασης αρχικά ως υπάλληλος και αργότερα ως υπεύθυνος σε διάφορα καταστήματα και ξενοδοχεία, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επί 27 χρόνια υπήρξε ιδιοκτήτης καταστημάτων αναψυχής. Τα έτη 2007-2009, διετέλεσε εκπαιδευτής σε ΙΕΚ της Πάτρας, στην ειδικότητα του τεχνικού μαγειρικής τέχνης, διδάσκοντας στα εργαστήρια την τέχνη της μαγειρικής, τεμαχισμό των κρεάτων, διακοσμητική παρασκευασμάτων και ζαχαροπλαστική - αρτοποιία.

Τίτλος: Εστίαση

Υπότιτλος: Εστιατορική και μαγειρική τέχνη - μπαρ

Συγγραφέας: Νίκος Αγγελακόπουλος

Κατηγορία: Μαγειρική

Έκδοση: Το Δόντι, Πάτρα, 2017

ISBN: 978-960-9772-58-7

Τιμή: 17 ευρώ

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon