Γιάννη Σκαρίμπα - "Το σόλο του Φίγκαρω" στο θέατρο act

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το θέατρο act με πολύ μεγάλη χαρά φιλοξενεί τη θεατρική παράσταση: 

Γιάννη Σκαρίμπα - "Το σόλο του Φίγκαρω"
Με τους Γιάννη Θωμά και Κώστα Θεοδώρου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο ήρωας του Γιάννη Σκαρίμπα, Αντώνης Σουρούπης, περιφέρεται στους δρόμους της πόλης με οίστρο επί πτερύγων ρεζίλικου παρέα με την παλινδρομική κίνηση της σκέψης του που ξεκινά από τον έξω κόσμο, από αυτά που βλέπει, που ακούει, που οσμίζεται και φτάνει ως το μέσα κόσμο του, στο χαλασμένο του μυαλό, μετά το ντίνγκισμα μιας χορδής που έσπασε άξαφνα από καπνούς, οξειδώσεις, εξατμίσεις... περνώντας στο στάδιο του πολύ λογικός. 
Και αυτό το πολύ λογικός σουλατσάρει στα γρανάζια του μυαλού του, με την Λουίζα-Νίνα, τη γυναίκα φωνή και οδηγήτρα. Άνθρωπος χίμαιρα που διασχίζει τους δρόμους με σερνάμενο πόδι, χαρούμενος, ώσπου βρίσκεται κυκλωμένος χωρίς επίστροφή και τραβάει μπροστά για μιά υπόσχεση: το Σόλο του Φίγκαρω και για μιά αναγκαστική αναμόρφωση της πόλης, που ησυχάζει από τα πυροτεχνήματα ενώ αυτός δεν μπορεί να σηκώσει το κεφάλι. Ανατρεπτικός ο λόγος ξεφλουδίζει την ψυχή, ερεθίζει το νου, φτάνει ως τα βαθειά φυλλοκάρδια με το κλειδί- στιλέτο της μουσικής κούκλας Λουίζα-Νίνα θύμα και θύτης.

Το Σόλο του Φίγκαρω είναι ένα κείμενο ορμητικό, βαθειά θάλασσα, ήσυχη λίμνη, λαβύρινθος, καυτή έρημος. Με το έργο αυτό ο Σκαρίμπας δευρευνά τα όριά του δίνοντας τη δυνατότητα στον αναγνώστη να κοιτάξει τον καθρέφτη που αλλοιώνει τον χρόνο, να ακούσει τις βαθύτερες φωνές, να δει την προσωπική του αλήθεια και να αποφασίσει ως θύτης και θύμα.
Στην θεατρική του μεταφορά ένα έργο δοκιμασία για τον θεατή, τον ερμηνευτή, τον μουσικό, τον σκηνοθέτη.

σολίστ
Γιάννης Θωμάς

μουσική επι σκηνής
Κώστας Θεοδώρου
(κοντραμπάσο +)

φωτισμοί
Φωτεινή Ποταμιά

διασκευή
Δημήτρης Κωστής

σκηνοθεσία
Θοδωρής Γκόγκος

no bizz productions
[email protected]
www.dinedoneff.com

Τρειλερ:

Είσοδος: 12€ (κανονικό) 8€ (προπώληση, φοιτητικό, ανέργων)

Στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65)
Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Μαρτίου στις 21.30
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon