The Man From Managra: Οι μικρές ανεξάρτητες εταιρείς και οι μουσικοί συνεχίζουν ακάθεκτοι

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε η καινούργια δουλειά των The Man From Managra με τίτλο ''Half A Century Sun'' από την Inner Ear. Με αυτή την αφορμή μιλήσαμε με τον Coti, τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το συγκρότημα, αλλά δεν μείναμε μόνο εκεί. Μιλήσαμε για τη πολυετή του εμπειρία στον χώρο της μουσικής από διάφορα πόστα, αλλά και για τα επόμενα σχέδιά του.

Αν πριν λίγα χρόνια κάποιος έλεγε ότι το 2017 ο Coti θα κυκλοφορούσε φωτεινή pop μουσική, θα προκαλούσε μειδιάματα. Αυτό πλέον είναι γεγονός και ποιοι είναι οι λόγοι που σε έκαναν να εξερευνήσεις σαν μουσικός αυτό το είδος;

Δεν υπήρξε ακριβώς λόγος, μια συγκυρία, αλλα μια ανάγκη, που αρχικά μου ήρθε ασυνείδητα και απροειδοποίητα, αρχισα σχεδόν αυτόματα να γράφω τραγούδια μόνος στο σπιτι μου στην Τήνο ενα χειμώνα πριν τέσσερα χρόνια, και απο εκει και πέρα δεν υπήρξε γυρισμός..

Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείσαι με τη μουσική είτε ως δημιουργός είτε ως παραγωγός, η δουλειά σου κατά κύριο λόγο ήταν στο studio και πίσω από μία κονσόλα. Ως The Man From Managra έχεις την ευκαιρία να ανέβεις στη σκηνή μαζί με πλήρη μπάντα για να παρουσιάσεις τη δουλειά σας. Τι συναισθήματα προκαλεί ο ρόλος του frontman στη σκηνή;

Εχω παίξει πολλά λάιβ, και ειδικά τα τελευταία χρόνια με τους Mohammad πάιξαμε πολύ, κυρίως εκτός Ελλάδας.η αλήθεια ειναι, πως ως frontman δεν το έχω ξανα ζήσει, και ακόμα μου φένεται πολύ περίεργο, σχεδόν αστείο, προσπαθώ να το συνηθήσω!

Βρισκόμενος για πολλά χρόνια σε αυτό που ονομάζουμε ελληνική μουσική βιομηχανία, ποιες είναι οι σημαντικότερες διαφοροποιήσεις που έχουν γίνει με το πέρασμα του χρόνου;

Η βασική διαφορά είναι πως σιγά σιγά οι πολυεθνικές εταιρίες συρρικνώθηκαν, και τα μπάτζετ για τις ηχογραφήσεις μίκρυναν, να μην πωεξαφανίστηκαν. Από την άλλη η μουσική καλά κρατεί, και αυτό εχει σημασία. Και οι μικρές ανεξάρτητες, που ετσι και αλλιώς το κάνουν κυρίως απο αγάπη, οπως και οι μουσικοί άλλωστε, συνεχίζουν ακάθεκτες.

Πιστεύεις ότι η σύγχρονη τεχνολογία βοηθάει τους καλλιτέχνες να έρχονται σε πιο άμεση επαφή με το κοινό τους;

Σίγουρα εχει αφαιρεθεί ενα ''φίλτρο”, αυτό της εταιρίας δίσκων που έκρινε αν η μουσική σου αξίζε η οχι να δημοσιευτεί, απο την άλλη τωρα η προσφορά ειναι τόσο μεγάλη που πρέπει να συναγωνιστείς με ενα τρόπο ακόμα πιο πολύ κόσμο, και σε παγκόσμιο επιπεδο, μέσω social media, blogs κλπ...

Ποια είναι τα σχέδια σας για την προώθηση του δίσκου;

Ο δίσκος μόλις ξεκίνησε την πορεία του πριν λίγες μέρες και φένεται να πηγαίνει πολυ καλά οσο αφορά την απήχηση. H Inner Ear να ξέρει να κάνει την δουλεία της καλά. Μόλις κάναμε 2 Συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με επιτυχία. Εχει σχεδιαστεί να γίνουν και κάποια λίγα βίντεο, αλλα οχι ολα μαζί...θα δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον..

Πέρα από τους The Man From Managra, με τι άλλο ασχολείσαι αυτό το διάστημα;

εδώ και ενα 6μηνο εχω ξανα-ενδιαφερθείνα ασχοληθώ με την παραγωγή δίσκων, μετα απο μια περίοδο που έκανα αραιά και που παραγωγές. Επίσης φτιάχνω και ενα στούντιο, πράγμα που ονειρευόμουν χρόνια και τώρα, εν μέσω κρίσης, τολμώ να κάνω, γιατι παρόλες τις αντίξοες συνθήκες, τώρα νιώθω έτοιμος να το κάνω.. Υπολογίζω να ειναι τελειωμένο σύντομα, αλλα ήδη εχω ξεκινήσει ηχογραφήσεις εκεί με τους Sister, μια σχετικά νέα μπάντα.

Τι σου έχει μείνει περισσότερο από τις συνεργασίες που είχες ως παραγωγός με συγκροτήματα όπως οι Στέρεο Νόβα και οι Raining Pleasure;

Το πιο ωραίο με τους δίσκους ειναι οτι μόνο έτσι αφήνεις σημάδια στον χρόνο, είναι κάτι με το οποίο μπορείς να μετράς την πορέια σου, να ανατρέχεις, αν και σπάνια κοιτάζω πίσω.. πάντα σκέφτομαι το μετά, την επόμενη μέρα, το επόμενο εξάμηνο.

Η μπάντα που σε συνοδεύει στον δίσκο, άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί ως all star band. Πως προέκυψαν τόσες πολλές και σημαντικές συνεργασίες;

Με τον ενα ή τον αλλο τρόπο ειναι ολοι φίλοι και γνωστοί μου, με τους οποίους εχω ξαναδουλέψει, οπότε, αφού ξεπέρασα την αρχική μου συστολή να ζητήσω να πάιξει κάποιος-οποιοσδήποτε στον δίσκο μου, γιατι πραγματικά ντρεπόμουνα, ήταν απλό.

Μιας και το σημαντικότερο για τους περισσότερους ανθρώπους γύρω μας είναι η κρίση και τα αποτελέσματά της, πως βλέπεις την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια;

Δεν ειμαι και πολύ αισιόδοξος, δεν βλέπω ιδιαίτερα φώς, αλλα μιλάμε για μία κυρίως οικονομική κρίση, και καλό είναι να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Δεν ειναι το πάν τα χρήματα, άσε που σε τέτοιες περιόδους γεννιούνται και πολλά καλά δημιουργικά πράγματα. Το μόνο που νιώθω πως οφείλω είναι να συνεχίζω να κάνω όσο καλύτερα μπορώ την δουλειά μου, και να ελπίζω πως το ίδιο κάνουν και οι άλλοι.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon