Peaky Blinders: Η συμμορία που σίγουρα θα λατρέψεις!

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Της Ντιάνας Μπάρλου

Το βρετανικό κανάλι BBC και ο Steven Knight μας μεταφέρουν στον συναρπαστικό κόσμο της συμμορίας των Peaky Blinders. Πρόκειται για μια σειρά που ξεκίνησε το 2013 και μέχρι σήμερα έχει ολοκληρώσει και τον 3ο κυκλο της.

Γυρνάμε λοιπόν πίσω στον χρόνο, στην Αγγλία του 1919 όπου μόλις έχει τελειώσε ο Α’ Παγκόσμιος πόλεμος και η πόλη του Birmingham προσπαθεί να ανακάμψει.Σ’ αυτήν την πόλη παρακολουθούμε την δράση και την ζωή της συμμορίας Peaky Blinders με βασικό πυρήνα την οικογένεια Shelby στην ζωή της οποίας πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν ο τζόγος, το κάπνισμα, το αλκοόλ όπως και οι παράνομες δραστηριότητες. Είναι αναπόφευκτη έτσι, η αντίδραση των βρετανικών αρχών που προσπαθούν με κάθε μέσο να καταστείλουν την δράση της συμμορίας που έχει ως στόχο να επεκτείνεται συνεχώς. Ο κύριος πρωταγωνιστής και ο αρχηγός της συμμορίας είναι ο Τom Shelby τον οποίο ενσαρκώνει άψογα ο Cilian Murphy. Eίναι το κακό αγόρι της σειράς που πασχίζει να “ξορκίσει τους δαίμονες” που τον βασανίζουν απο τον πόλεμο. Σίγουρα, όμως θα κερδίσει τον θεατή από την πρώτη στιγμή είτε λόγω της εξυπνάδας του είτε λόγω του ότι σιγά σιγά συνειδητοποιει κανείς ότι δεν είναι τοσο κακός όσο θέλει να δείχνει. Το πρόσωπο μάλιστα που θα συμβάλλει στο να φανερωθεί η πιο συναισθηματική πλευρά του ψυχρού γκανγκστερ είναι η Grace η οπόια θα παίξει βασικό ρόλο στην συνέχεια.Τα γυρίσματα έχουν λάβει χώρα στο Liverpool και στο Leeds και ταυτόχρονα δημιουργείται μια μαγευτική ατμόσφαιρα για τον θεατή. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι οι Peaky Blinders ήταν μια πραγματική συμμορία χωρίς βέβαια η επιρροή και η φήμη της να είναι τόσο μεγάλη όσο μας παρουσιάζει ο δημιουργός Steven Knight. Εξαιρετικές είναι και οι ερμηνείες των Paul Anderson, της Helen Mccrory αλλά και του Sam Neill που ενσαρκώνει τον αδίστακτο επιθεωρητή ο οποίος είναι πρόθυμος να εκμεταλλευτεί κάθε μέσο για να δημιουργήσει εμπόδια στην οικογένεια Shelby. Στον 2ον κύκλο μάλιστα μπαίνει στην δράση και ο Tom Hardy. Επίσης, η σειρά έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερα και για την εξαιρετική σκηνοθεσία της.

Το όλο πακέτο έρχεται να συμπληρώσει το soundtrack της σειράς που σίγουρα θα σε κάνει να θελήσεις να την ξεκινήσεις. Ήδη από τους τίτλους της αρχής ακούμε Nick Cave & Bad Seeds με το “Red Right Hand”. Ακούγονται επίσης Arctic Monkeys, Pj Harvey, Kills, Black Rebel Motorcycle Club, Tom Waits αλλά και πολύ White Stripes. Όσοι πιστοί λοιπόν προσέλθετε!

IMDb

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon