Joan Cornellá, ένας αντισυμβατικός illustrator artist

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Wilco, η alt-country μπάντα από το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, κυκλοφόρησαν νωρίτερα μέσα στον Σεπτέμβριο τον δέκατο κατά σειρά δίσκο τους με τίτλο Schmilco. Με αφορμή αυτόν το δίσκο παρατηρήσαμε και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το πρωτότυπο cover artwork που φέρει, το οποίο αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του Ισπανού illustrator Joan Cornellá.

Ο Cornellá γνωστός για τα σουρεαλιστικά, αντισυμβατικά του κόμικ, καταφέρνει μέσω απλών σχεδίων και ιδιάιτερων σεναρίων να μεταφέρει με υπερβολική δόση σάτιρας θέματα της σύγχρονης κοινωνίας, όπως η αφύσικη σχέση μας με τα social media, τους εθισμούς, την ομοφυλοφιλία, τις εκτρώσεις και τη θρησκεία, πάντα με ακραία άποψη και αισθητική. Το κοινό που τον παρακολουθεί είναι αρκετά διχασμένο, με κάποιο μέρος του να νιώθει άβολα και προσβεβλημένο με την κυνικότητα των χαρακτήρων του, ενώ ένα άλλο βρίσκει χιουμοριστικό το θέμα των σεναρίων και τον τρόπο απεικόνισης της καθημερινότητας μας μέσα από τη ματιά του Cornellá. Όπως έχει πει ο ίδιος “πολλοί γελάνε, αλλά παράλληλα νιώθουν περίεργα για αυτό. Νομίζω ότι αν τα σενάρια μου γινόντουσαν πραγματικότητα κανένας μας δε θα γελούσε!”


 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon