Οι Vagina Lips απολαμβάνουν να ρισκάρουν

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις για την εγχώρια σκηνή το 2016, ήταν οι Vagina Lips. Το album τους με τίτλο ''Athanasia'' μας ενθουσίασε και έτσι σκεφτήκαμε ότι πρέπει να επικοινωνήσουμε με τον Zimmy Lips, ιθύνων νους του project, για να έχουμε μία ενδιαφέρουσα κουβέντα μαζί του.

Μιας και οι Vagina Lips είναι ένα σχετικά καινούργιο συγκρότημα, πες μας λίγα λόγια για το πως προέκυψε το project αλλά και για την έως τώρα ενασχόλησή σου με αυτό που ονομάζουμε ανεξάρτητη ελληνική σκηνή.

Το project ξεκίνησε από τη φιλία μου με τον Κωνσταντίνο (PSYCHEDELIC TRIPS TO DEATH) στους οποίους παίζω κιθάρα από πέρυσι τον Ιούλιο.Ηθελα κάτι καινούριο, φρέσκο χωρίς να δίνω σημασία στα μοδάτα κιθαριστικά είδη που επικρατούσαν.ο Κωνσταντίνος πλεον δεν είναι στο project αλλά η φιλία παρέμεινε ασφαλώς.παλιότερα έχω υπάρξει το μυαλό και η ψυχή των (KID GALAX,VALLEY OF LOVE AND THE ARCHANGEL COBRA,HEARTS ON BATTERRY).

Οι Vagina Lips εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος με πολλά σύγχρονα εναλλακτικά κιθαριστικά συγκροτήματα (Wild Nothing, Drums, Pains Of Being Pure At Heart κτλ). Πιστεύεις ότι θα μπορούσαν να κάνουν ένα άνοιγμα στο εξωτερικό;

Aσφαλώς και το πιστεύω κι αυτός είναι ο σκοπός. Kαι θα γίνει.

Θα μπορούσε το όνομα του συγκροτήματος να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο να έχει ραδιοφωνικό airplay ή να προσκληθείτε για συναυλίες σε κάποια αγγλόφωνη χώρα;

Ίσως ναι, ίσως όχι. Ρισκάρω μεν, το απολαμβάνω δε.

Τι ετοιμάζετε για την προώθηση του ντεμπούτου album σας;

Τα κλασικά.Live πολλά,αρκετά video clips και τουρ εκτος Ελλάδος σε όλη την Ευρώπη.

Στο δίσκο περιλαμβάνετε και μία ξεχωριστή διασκευή στο ‘’Love Will Tear Us Apart’’ των Joy Division. Δεν σου προκάλεσε κάποιο φόβο το να καταπιαστείς με ένα τόσο κλασσικό τραγούδι;

Oύτε μία στιγμή. Τι να φοβηθώ; Να δω μέσα απο τα δικα μου μάτια ένα από τα δικά μου αγαπημένα τραγούδια μιας απο τις αγαπημένες μου μπάντες έβερ; Δεν με απασχολεί αν αρεσε η όχι.αρκεί που άρεσε σε μένα. Βέβαια γουστάρω τρελά που έχω ακούσει τα καλύτερα σχόλια.

Το τελευταίο διάστημα γίνεται αρκετή συζήτηση για το τέλος της κιθαριστικής μουσικής. Ποια είναι η δική σου γνώμη;

Ε καλά. Αυτό ακούγεται εδώ και 30 χρόνια. Δεν ισχύει. Κανένα είδος μουσικής απο τη στιγμή που γεννιέται δεν πεθαίνει.

Πιστεύεις ότι στην Ελλάδα υπάρχει αρκετός κόσμος που να ενδιαφέρεται για έναν αμιγώς indie δίσκο σαν το ‘’Athanasia’’;

Δυστυχώς όχι. Εδώ μπουζούκια μόνο...μακάρι να διαψευστώ

Η δυνατότητα προώθησης της δουλείας μέσω διαδικτύου για έναν καλλιτέχνη, κάνει πιο εύκολη την διατήρηση της καλλιτεχνικής του ελευθερίας και τον μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στο έργο του;

Καλά ναι. Αυτό είναι αυτονόητο.

Μιας και η Θεσσαλονίκη είναι αρκετά μακριά από την Πάτρα, πες μας δυο λόγια για τη μουσική σκηνή της πόλης;

Πολλές μπάντες, πάρα πολλές.πάρα πάρα πολλές... Λίγες που αξίζουν. Πολύ λιγες. Πάρα πάρα πολύ λίγες.

Με ποιο άλλο ελληνικό συγκρότημα θα ήθελες να μοιραστείτε τις δύο πλευρές ενός split single; Χμμ,χμμμ,χμμ..ααα.με τους MELT MOUNTAIN.

Οι Vagina Lips θα εμφανιστούν στην Πάτρα στις 22 Οκτωβρίου στα πλαίσια του Westside Festival.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon