Ακούστε online ολόκληρη τη συλλογή δίσκων του Jeff Buckley

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Jeff Buckley μπορεί στη σύντομη ζωή του να πρόλαβε να κυκλοφορήσει μόνο ένα άλμπουμ (με το Grace βέβαια να συγκαταλέγεται σε πολλές λίστες με τους καλύτερους δίσκους όλων των εποχών), αλλά αντιδιαμετρικά αντίθετη ήταν η συλλογή του με δίσκους. Γνωστός για την αγάπη του στην μουσική πολλών διαφορετικών ειδών, από την ροκ και την τζαζ μέχρι το πανκ και την μέταλ, ο Καλιφορνέζος τραγουδοποιός διέθετε μια πλούσια δισκοθήκη για όλα τα γούστα.

Αυτή πλέον μεταφέρθηκε αυτούσια online, χάρη στην Sony Legacy Recordings αλλά και στην βοήθεια που έδωσε η μητέρα του, η Mary Guibert. Το project ανέβηκε στην διεύθυνση www.jeffbuckleycollection.com και είναι μια μοναδική εικονική αποτύπωση της δισκοθήκης του Jeff Buckley, στην οποία μπορείτε να περιηγηθείτε αλφαβητικά, αλλά και να ακούσετε ένα μικρό preview 30 δευτερολέπτων από το κάθε τραγούδι.

Δίπλα σε αναμενόμενους δίσκους που επηρέασαν τον Buckley, όπως αυτοί του Leonard Cohen, θα βρείτε και εκπλήξεις όπως το Master of Puppets των Metallica και το Ghost in the Machine των Police. Η συλλογή επίσης περιλαμβάνει πολλά άλμπουμ των John Coltrane, Bob Dylan, Muddy Waters, Van Halen, Iggy Pop και Queen

Το μοναδικό αυτό project δείχνει κάπως έτσι (ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σαν οδηγός για όσους ξεκινάνε μια συλλογή βινυλίων):

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon