"Ιστορίες της τέχνης": Καλοκαιρινό εργαστήρι για παιδιά στο θέατρο act

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το θέατρο act παρουσιάζει ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό εργαστήρι για παιδιά με τίτλο «Ιστορίες της τέχνης». Σε αυτό το εργαστήρι διάρκειας 10 ωρών η τέχνη γίνεται η αφορμή για ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και με στάσεις στα πιό εντυπωσιακά και παιχνιδιάρικα κινήματα. Κάθε μέρα ένα κίνημα της τέχνης ξεδιπλώνεται σαν μια ιστορία γεμάτη ρυθμό, χρώμα, έκπληξη και χιούμορ. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη ζωγραφική και το κειμενο τα παιδιά συναντούν τους σπουδαίους ζωγράφους, αναλύουν  τα έργα τους και αναζητούν ένα πότε ένα πού κι ένα γιατί . Ανακαλύπτουν τεχνικές ανάπτυξης διαφόρων υλικών και δημιουργούν με πολλή φαντασία τα δικά τους κυβιστικά, ντανταϊστικά, σουρεαλιστικά, νεορεαλιστικά έργα.

Κυβισμός: Πώς μπορώ να φτιάξω ένα ενός θέμα από διάφορες πλευρές ταυτόχρονα; Γίνεται στ΄αλήθεια; Παιχνίδια παρατήρησης με εικόνες και σχέδια. Δημιουργούμε το δικό μας κυβιστικό πίνακα.

Ντανταϊσμός: Το πιο ανατρεπτικό κίνημα στην Ιστορία της Τέχνης! Φτιάχνουμε ποιήματα με λέξεις που επιλέγουμε τυχαία, δημιουργούμε λέξεις δικής μας εμπνέυσεως και αυτοσχεδιάζουμε αλλόκοτες ιστορίες. Κατασκευάζουμε ένα μεγάλο κολλάζ από άρθρα εφημερίδων.

Σουρεαλισμός: Για το σουρεαλιστή ζωγράφο το έργο τέχνης είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο! Παίζουμε θέατρο την ποίηση του «μαγικού» και ζωγραφίζουμε σε καμβά τον κόσμο των ονείρων.

Ντε Στιλ: Εδώ συναντάμαι την τέχνη και την τεχνική! Γεωμετρική έκφραση και βασικά χρώματα. Φτιάχνω αφηγήματα με δρόμους και πολιτείες κοκκινους και μπλε.

Νεορεαλισμός: Συνδυάζω αταίριαστα υλικά και αντικείμενα. Φτιάχνω το δικό μου έργο -θυσαυρό ή  συνθέτω ένα έργο αναμνήσεων και αγαπημένων πραγμάτων μέσα σε ένα κουτί.

Κόστος: 40 ευρώ ανά παιδί για το καλοκαιρινό εργαστήρι διάρκειας 10 ωρών.
Ειδική προσφορά  για 2 αδέρφια 65€
Αφορά όλα τα παιδιά από 5 χρονών και πάνω
Ιστορίες...της τέχνης! | Στο θέατρο a
ct (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65)
Δευτέρα 25 – Παρασκευή 29 Ιουλίου
Ώρες: 11.00-13.00

Πληροφορίες – συμμετοχές: Κορίνα Κοτσίρη 6977545994 και 6936122263 ([email protected]).

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon