Παρουσίαση του βιβλίου του Θ. Κούστα "Αγκινάρες με αλάτι"

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Μια περιπλάνηση στην Πάτρα των αρχών της δεκαετίας του 1960 μέσα από μνήμες, εικόνες και ανέκδοτα περιστατικά θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 στις 9.00 μ.μ. στο καφενείο «Ο Βράχος» (Τραγότσαλου) στην πλατεία Μαρκάτου, όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Θανάση Κούστα «Αγκινάρες με αλάτι».

Στο βιβλίο (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «το δόντι») ο αναγνώστης ξεναγείται στο κέντρο και τις γειτονιές της Πάτρας, μέσα από τις αναμνήσεις των παιδικών χρόνων του συγγραφέα και με τη βοήθεια πλούσιου φωτογραφικού υλικού. Ανασυντίθεται έτσι η οικονομική ζωή της πόλης και η καθημερινότητα των κατοίκων της σε μια περίοδο που η Πάτρα και μαζί της όλη η Ελλάδα έβλεπε να αλλάζει και γέμιζε με ελπίδα, αφήνοντας όμως πίσω μαζί με τις περιπέτειες του παρελθόντος και μερικά από τα πιο γοητευτικά της χαρακτηριστικά.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι:
- Κώστας Χρυσανθόπουλος, ιατρός, ομ. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών
- Τζίμης Πολίτης, ερασιτέχνης ηθοποιός
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κοντογιάννης.

«Η Πάτρα του ’60 είναι φανερό πως αγωνιά, βιάζεται να αγκαλιάσει και να γευτεί αυτό που έρχεται, και αργά αλλά σταθερά αλλάζει. Στις σκιερές πλατείες με τις πάνινες καρέκλες συναντιέται η καλοπέραση με το παράπονο, η κόπωση με την ελπίδα. Τα διώροφα και τριώροφα αρχοντικά με τα καλογυαλισμένα ρόπτρα λάμπουν, γλεντούν και μαζεύουν τον πλούτο του λιμανιού και του εμπορίου· είναι δίπλα μας και συνάμα φαντάζουν μακρινά… Η δεκαετία του ’60, άλλαξε την Πάτρα που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε…», γράφει ο Θ. Κούστας στην εισαγωγή του βιβλίου.

Ο Θανάσης Κούστας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1954. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή (1972 - 1976), με ειδικότητα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Από το 1988 έχει διατελέσει Οικονομικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. σε επιχείρηση μεταποίησης και εξαγωγής αγροτικών προϊόντων. Από το 2012 είναι ειδικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Από τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ κυκλοφορεί επίσης η ιστορική έρευνά του «Σόνιτσκα Κότογλου – Μια ζωή… τρεις πατρίδες» (2010).

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon