Οι Suede είχαν ωραία b-sides

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Αυτή τη Kυριακή οι Suede θα εμφανιστούν ζωντανά στη Μαλακάσα στα πλαίσια του Rockwave Festival. Αναμφίβολα ήταν ένα από τα συγκροτήματα που σημάδεψε τα '90ς και κυρίως τη βρετανική μουσική, ως ένα από τα σημαντικότερα brit pop συγκροτήματα. Διθυραμβικές κριτικές πήραν οι δύο πρώτοι δίσκοι τους, το δίδυμο Brett Anderson - Bernard Butler συγκρίθηκε ευθέως με τους Morrisssey - Marr, οι glam αναφορές ήταν κάτι παραπάνω από εμφανείς και για τη σχέση του Anderson με την Justine Friscmann των Elastica αφιερώθηκαν δεκάδες σελίδες στον μουσικό τύπο της εποχής. Οι δύο δίσκοι ήταν μία αποθέωση της νεότητας και μία βουτιά στις ηδονές κάθε είδους που αυτή προσφέρει. Κάπου εκεί οι σχέσεις του Anderson με τον Butler έσπασαν και ο δεύτερος αποχώρησε από το συγκρότημα. Οι Suede συνέχισαν και έβγαλαν το ''Coming Up'' έναν δίσκο γεμάτο από pop singles αλλά δίχως τη μαυρίλα του παρελθόντος. Ακολούθησαν τα σαφώς χειρότερα ''Head Music'' και ''A New Morning'' και κάπου εκεί στα πρώτα χρόνια της προηγούμενης δεκαετίας το συγκρότημα έγραψε τους τίτλους τέλους του. Η έμπνευση είχε αποχωριστεί τον Anderson και αυτό φαίνεται τόσο από τους μετριότατους προσωπικούς του δίσκους, όσο και από το project των Tears που έκανε μαζί με τον άσπονδο φίλο του Bernard Butler. Τα χρόνια είχαν περάσει και ήταν προφανές ότι η μεταξύ τους χημεία είχε χαθεί. Οι Suede επανενώθηκαν και κυκλοφόρησαν το ''Bloodsports'' και το φετινό ''Night Thoughts'', που όσο ιερόσυλο και να ακούγεται έχει κάτι από την αύρα του ''Dog Man Star''.

Οι Suede εκτός από τους δίσκους τους, πρόσεχαν και τις δεύτερες πλευρές των singles τους. Κάτι που τους έκανε να ξεχωρίζουν από τους περισσότερους σύγχρονούς τους. Στα πρότυπα των Smiths (που ως γνωστόν δεν έχουν κυκλοφορήσει ούτε ένα μέτριο τραγούδι), σαν b-side τοποθετούσαν πάντα τραγούδια που θα μπορούσαν άνετα να βρίσκονται σε κάποιο δίσκο τους και να ξεχωρίσουν. Τα περισσότερα από τα b-sides των Suede μπορεί να τα βρει κάποιος στη συλλογή ''Sci-Fi Lullabies''.

 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon