O Cary Fukunaga και ο Steven Spielberg θα ολοκληρώσουν το "Napoleon" του Stanley Kubrick

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά τον θάνατο του και 50 χρόνια από όταν άρχισε να το δουλεύει, το "Napoleon" του Stanley Kubrick θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα, σε μια μίνι-σειρά του HBO. Το ιδιαίτερα φιλόδοξο project ήταν πάντα ένας διακαής πόθος του μεγάλου σκηνοθέτη, που όμως δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στο στάδιο της παραγωγής, κυρίως λόγω του υψηλού κόστους. Ο Κubrick είχε γράψει ένα σενάριο 155 σελίδων, που εξελλισόταν τον 19ο αιώνα και αφορούσε την προσπάθεια του Ναπολέοντα να θέσει υπό τον έλεγχο του, ολόκληρη την Ευρώπη. Ξεκίνησε να το δουλεύει αμέσως μόλις τελείωσε το 2001: A Space Odyssey και όντας τελειομάνης, είχε φτιάξει ένα λεπτομερέστατο σχέδιο για την υλοποίηση του. Ταξίδεψε σε Γαλλία, Βρετανία και Ρουμανία, μάζεψε 17.000 αντικείμενα σχετικά με τον Ναπολέοντα και σκόπευε να χρησιμοποιήσει 30.000 κομπάρσους για σκηνές μάχης.

Αυτό το σχέδιο, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, θα αναλάβει να φέρει εις πέρας σκηνοθετικά ο Cary Fukunaga, που έγινε ευρύτερα γνωστός μετά το "True Detective", ενώ δίπλα του θα έχει τον Steven Spielberg σε ρόλο παραγωγού. Πρόσφατα η οικογένεια του Kubrick έδωσε πρόσβαση στα αρχεία του σκηνοθέτη στο HBO και υπέγραψε συμφωνία με το κανάλι για την ολοκλήρωση του project. 

Από πολλούς το "Napoleon" είχε ονομαστεί ως "το μεγαλύτερο φιλμ που δεν έγινε ποτέ". Ο Cary Fukunaga θα έχει την ευκαιρία να κάνει κάτι σπουδαίο, να ολοκληρώσει το μεγάλο όνειρο ενός μεγάλου σκηνοθέτη, να προσθέσει το προσωπικό του στίγμα και τελικά να μείνει στην ιστορία ως αυτός που ανέσυρε από την ανυπαρξία ένα έργο τέχνης. Το αν θα τα καταφέρει, μένει να το δούμε...

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon