"Το βιβλίο Νο 512": Παρουσίαση του βιβλίου της Κλεοπάτρας Δίγκα

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το βιβλίο της Κλεοπάτρας Δίγκα με τίτλο «Το βιβλίο Νο 512» θα παρουσιάσουν οι εκδόσεις Γαβριηλίδης και το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» την Παρασκευή 27 Μαου 2016 και ώρα 8:30 μ.μ. στο αίθριο του Μέγαρου Πραπόπουλου (Φιλοποίμενος 36-42, Πάτρα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Ηλίας Κούβελας – ομ. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Πατρών
Βασίλης Λαδάς – συγγραφέας
Κλεοπάτρα Δίγκα – ζωγράφος

Το βιβλίο αναφέρεται στη ζωή ενός ζευγαριού. Οικογένεια προσφύγων αστών, εκείνου, που έφυγαν από τη Σμύρνη με την καταστροφή, πέρασαν στη Λέσβο και κατόπιν στην Αθήνα· από την Αθήνα εκείνη, από αστική οικογένεια επίσης, μεγαλωμένη στο κέντρο της πόλης, στο Κολωνάκι, παιδί χωρισμένων γονιών. Η ζωή στην Αθήνα πριν από τον πόλεμο, στην Κατοχή, στη δεκαετία του ’50, τα παιδιά τους. Το βιβλίο τούς ακολουθεί ως τον θάνατό τους από γεράματα. Τίποτα σπουδαίο, τίποτα συνταρακτικό, απλές κοινές ζωές καθημερινών ανθρώπων που μέσα απ’ αυτές περνά, μαλακά στο φόντο, η Ιστορία του περασμένου αιώνα της Ελλάδας, που ακούγεται πιο αληθινή μέσα απ’ τις ζωές των ανθρώπων, χωρίς προσωπικές απόψεις και συμπεράσματα.

Η Κλεοπάτρα Δίγκα σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και στη συνέχεια στο Παρίσι, στην Beaux Arts και στην Art Deco, όπου και δούλεψε σε κρατικές θεατρικές σκηνές. Έχει κάνει επτά ατομικές εκθέσεις, μία αναδρομική στο ΜΙΕΤ και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές. Έργα της υπάρχουν σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές. Έχει σκηνογραφήσει στις Εθνικές σκηνές, στα ΔΗΠΕΘΕ, στο ελεύθερο θέατρο, στον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Είναι αν. μέλος στο Δ.Σ. του σωματείου για τα αρχαία θέατρα «Διάζωμα». Το 2000 ίδρυσε το Εικαστικό Εργαστήριο του Δήμου Πατρέων του οποίου ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια ως το 2013.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon