Red Lights: O Blaise Arnold φωτογραφίζει τα μπαρ της Γαλλικής εργατικής τάξης

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Ο Γάλλος φωτογράφος Blaise Arnold, μπορεί να μην είναι ιδαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό (μόλις 1,874 χρήστες τον ακολουθούν στο facebook και 425 αντίστοιχα στο flickr), όμως έχει να παρουσίασει πολύ ιδιαίτερα project. Ένα από αυτά είναι και το "Red Lights", μια συλλογή φωτογραφιών που εστιάζει σε παλιά, ξεχασμένα μπαρ, που θα συναντήσει κανείς κατά κύριο λογό στα εργατικά και βιομηχανικά προάστια του Παρισιού. 

Mε μια Hasselblad H3D39 και με έντονο τον ρετρό χαρακτήρα στην αισθητική των φωτογραφιών (άλλωστε ο ίδιος δηλώνει λάτρης των 50s), ο Arnold αποθανατίζει με το φακό του μπαρ που σύχναζε η (συρρικνωμένη) εργατική τάξη της Γαλλίας, επιλέγοντας να τα φωτογραφίζει κυρίως κατά το τέλος ή την αρχή της ημέρας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό, αφού ο Arnold καταφέρνει μέσα από τα μέρη συνάντησης της εργατικής τάξης, να αποτυπώσει την παρακμή της, συνθέτωντας σε μερικές φωτογραφίες τους παράλληλους βίους τους.

www.blaisearnold.net
www.facebook.com/BlaiseArnoldPhotographer/

           

            

                               

                        

                               

                                      


 

                               

                               

            

       

                               

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon