Με το I Wanna Be Adored χόρεψε μία ολόκληρη γενιά

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Σήμερα θα κυκλοφορήσει το καινούργιο single των The Stone Roses και εμείς γυρνάμε τον χρόνο πίσω για να θυμηθούμε το καλύτερό τους single, το οποίο δεν είναι άλλο από το ''I Wanna Be Adored''. Το κομάτι είναι αυτό που ξεκινά το ντεμπούτο album τους και είναι σίγουρα ένα από τα πέντε καλύτερα εναρκτήρια κομμάτια ντεμπούτων ever. Μία μελωδία μαγική, μία rhythm section που κεντάει και τα αυτάρεσκα και φάλτσα φωνητικά του Ian Brown δημιούργησαν ένα κομμάτι που χαρακτήρισε μία εποχή. Ένα κομμάτι που έπαιζε στη διαπασών σε κάθε party που ήθελε να είναι indie. Ένα κομμάτι που έκανε τους πάντες να θέλουν να χορέψουν κάθε νότα του. Ένα κομμάτι που τελικά σημάδεψε μία εποχή. Τότε που τα κατσούφικα riffs των Stone Roses μιξάρονταν με τα σεισμικά beats των Chemical Brothers. Δεν ξέρω πως μπορεί να φαίνεται το ''I Wanna Be Adored'' σε έναν νεότερο άνθρωπο. Ίσως να έχει δίκιο μία φίλη μου, που έλεγε ότι της φαίνεται θλιμμένο. Αλλά για εμάς που πλησιάζουμε τα σαράντα και στα νιάτα μας δηλώναμε indie και φοράγαμε μπλουζάκια των Pixies και των Stereolab, το ''I Wanna Be Adored'' ήταν το κομμάτι που χορέψαμε υπερβολικά πολύ. Και αν δεν υπάρχαν οι Stone Roses, ο Liam και ο Noel θα δούλευαν εργάτες σε κάποια αποθήκη του Manchester.

Για πολλούς το καλύτερο κομμάτι Αυτού του πρώτου δίσκου τους ήταν το ''I Am The Resurrection''. Ένα υπέροχο τραγούδι, με pop τα δυόμιση πρώτα του λεπτά και στη συνέχεια ένα χαοτικό αυτοσχεδιαστικό ντελίριο για περίπου έξι λεπτά. Για οποιον d.j. δεν το έπαιζε ολόκληρο στο set του, το μόνο που του άξιζε ήταν η άμεση απόλυση.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon