Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα το ArtWalk 2 - Ξεκινάει αύριο το 2o Street Art Festival

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η Art in Progress προσκαλεί όλους τους πολίτες της Πάτρας και όχι μόνο, να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα το 2ο Patras Street Art Festival | ArtWalk 2.

13 Μαΐου – 13 Ιουνίου

Ανεβάστε φωτογραφίες σας από τις δράσεις του ArtWalk 2 στο Instagram, με #artwalk16_pm και διεκδικήστε την συμμέτοχή σας σε μία ομαδική έκθεση καθώς και ο μεγάλος νικητής θα κερδίσει μία 3D camera!

Bραβεία


Οι 10 φωτογραφίες που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα likes, στην εφαρμογή Instagram, θα εκτεθούν στο κατάστημα Inkognito Creative Lab, στο τέλος του φεστιβάλ.
Από τους 10 φωτογράφους που θα εκθέσουν, θα επιλεγεί ο νικητής όπου θα κερδίσει την 3D κάμερα, από τον χορηγό της διοργάνωσης Δούβρης.

Όροι Συμμετοχής

1.   Ο Διαγωνισμός αφορά όλους τους πολίτες με οποιαδήποτε ιδιότητα. Οι φωτογραφίες που θα ανέβουν στην εφαρμογή Instagram με το hashtag #artwalk16_pm κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, 13 Μαϊου-13 Ιουνίου 2016.
2.   Το θέμα της φωτογραφίας είναι ελέυθερο, αρκεί να αποτυπώνει μέρος των δράσεων ή ίχνη του φεστιβάλ.
3.   Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει με περισσότερες από μία φωτογραφίες.

Σημεία δράσης στην πόλη
Έναρξη στα εγκαίνια του ArtWalk 2, στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Επικοινωνία

www.artinprogress.eu
[email protected]

* Η Art in Progress είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με αντικείμενο τον πολιτισμό και δραστηριοποιείται στη Πάτρα. Επικεντρώνεται στη διοργάνωση εικαστικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων και διοργανώνει το Διεθνές Εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας │RE-culture και το Street Art Festival Patras│ArtWalk.

Η δράση της στηρίζεται από την κοινωνία των πολιτών και την εθελοντική συνεισφορά από ενεργούς φιλότεχνους πολίτες.


Ξεκινάει το 2o Street Art Festival με τρεις θεματικές:

Με την βοήθεια των πολιτών της Πάτρας, ιδρυμάτων και ιδιωτών, καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό η Art in Progress στο φετινό ArtWalk παρουσιάζει τις ακόλουθες τρεις θεματικές.

Θεματική 1
Τετράδια των δρόμων. Τα συνθήματα και τα graffiti των Εξαρχείων
13 Μαΐου – 13 Ιουνίου 2016 – Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

Η έκθεση «Τετράδια των δρόμων. Τα συνθήματα και τα graffiti των Εξαρχείων» σε επιμέλεια της Σοφίας Ελίζας Μπουράτση με φωτογραφίες από τον Τάκη Σπυρόπουλο, ένα έργο του λουξεμβουργιανού καλλιτέχνη Serge Ecker που εμπνεύστηκε από τις ελληνικές αισθητικές της κρίσης και μία επιλογή video documentaries για το γκραφίτι στην Ελλάδα από τον Γιώργο Γκουνέζο θα εγκαινιαστούν στις 13 Μαΐου στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας.

Θεματική 2
Paradox Mural Festival
27 Μαΐου – 5 Ιουνίου 2016

Εμπνευσμένοι λοιπόν από αυτή τη δυναμική του γκράφιτι και από τα έργα που ανακαλύψαμε τα τελευταία χρόνια στους τοίχους των πόλεων μας, προετοιμάζουμε στην πόλη της Πάτρας τον Μάιο – Ιούνιο του 2016 το Paradox Mural Festival.
Οι πολίτες διαθέτουν τους τοίχους και τα σπίτια τους, η Art in Progress οργανώνει τις σκαλωσιές και τα χρώματα, γκραφιτάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, writters, street artists, crews καλούνται να έρθουν να γράψουν, να ψεκάσουν, να ζωγραφίσουν, και να γεμίσουν ελεύθερες εικόνες την πόλη, ερωτήματα, σκέψεις και προκλήσεις. Να ενεργοποιήσουν τα μάτια του καθημερινού περαστικού, να μοιραστούν τις πρακτικές τους μέσω workshops και να συζητήσουν με τους πατρινούς πολίτες, με ειδικούς της τέχνης και της πόλης για τα κοινά και την αισθητική της Πάτρας.

Οι γκραφιτάδες θα ξεκινήσουν το έργο τους στις 27 Μαΐου και θα το ολοκληρώσουν μέχρι τις 5 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια των δύο σαββατοκύριακων (27-29 Μαΐου και 3-5 Ιουνίου) θα γίνουν συζητήσεις ανοιχτές σε όλους (οι χώροι, οι ώρες και οι ομιλητές θα ανακοινωθούν σύντομα). Παρότι ειδικοί θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις αυτές επιλέξαμε τη φιλοσοφία του ανοιχτού forum κατά την διάρκεια του οποίου όλοι έχουν δικαίωμα στο λόγο. Όποιος επιθυμεί λοιπόν, προανακοινώνει τη συμμετοχή του στη συζήτηση ή λαμβάνει μέρος αυθόρμητα σε αυτή!

Παράλληλα θα οργανωθούν workshops κατά τη διάρκεια των οποίων οι καλλιτέχνες θα μοιραστούν με το κοινό τις πρακτικές τους.
Το Paradox Mural Festival διοργανώνεται στο πλαίσιο του ArtWalk 2 από την Art in Progress σε συνεργασία με την Σοφία Ελίζα Μπουράτση.

Θεματική 3
r2, η αρχιτεκτονική συναντά τα εικαστικά
13-20 Μαΐου 2016
Οργάνωση: Art in Progress –  Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαΐας (ΣΑΝΑ)

Η Art in Progress σε συνεργασία με τον ΣΑΝΑ, στα πλαίσια του διεθνούς Street Art Festival Patras | ArtWalk 2, προσκάλεσαν σπουδαστές από τις σχολές Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονικής όλης της χώρας ώστε να συμμετάσχουν στο εργαστήριo “r2, η αρχιτεκτονική συναντά τα εικαστικά” που αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κατασκευών ως παρεμβάσεις στον αστικό χώρο. Σε αυτό το εργαστήριο θα διερευνηθεί ειδικά η σχέσης της αρχιτεκτονικής με τα εικαστικά στον χώρο του διαρκώς μεταβαλλόμενου αστικού περιβάλλοντος. Οι συμμετέχοντες, φοιτητές σε συνεργασία με καθηγητές, θεωρητικούς και καλλιτέχνες θα διαπραγματευτούν την έννοια του απροόπτου, όπως αυτό αναδύεται στα όρια της εμπειρίας της πόλης. Βασικό θεωρητικό και εννοιολογικό εργαλείο η κλίμακα και η ανατροπή αυτής.

Οι σπουδαστές θα εργαστούν σε ομάδες και θα τους δοθούν υλικά και εργαλεία για την εφαρμογή των ιδεών τους και την επιτόπου κατασκευή τους. Οι κατασκευές που θα δημιουργηθούν θα εκτίθενται στην πόλη καθ’ όλη την διάρκεια του διεθνούς Street Art Festival Patras | ArtWalk 2.

https://www.facebook.com/1stArtwalk/

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon