Δύο φωτογραφικοί φακοί σ’ ένα αφιέρωμα στην μαγική Βουδαπέστη

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Τη Βούδα και την Πέστη, που ή ο Δούναβης τις χώρισε ή κι οι δύο μαζί τον τον προστατεύουν αγκαλιάζοντάς τον. Όποια ιστορία και να φτιάξεις, είναι αδύνατον να μην μαγευτείς από τη Βουδαπέστη. Από τη μία πλευρά η πόλη γεμάτη ζωή, ιδιαίτερα στην Εβραϊκή συνοικία, η όπερα της πριγκίπισσας Σίσσυ, η συναγωγή, η πλατεία των Ηρώων και το επιβλητικό κτήριο του Κοινοβουλίου κι από την άλλη πλευρά το κάστρο, ο πύργος των ψαράδων, το άγαλμα της ελευθερίας να κοιτούν με δέος την αντίπερα όχθη. Στη μέση ο Δούναβης με το νησί της Μαργαρίτας και  με τις γέφυρες να ενώνουν τη Βούδα και την Πέστη. Ανάμεσά τους και η γνωστή γέφυρα των Αλυσίδων.

Δύο πόλεις σε μία. Δύο φωτογραφικοί φακοί σ’ ένα αφιέρωμα στη Βουδαπέστη. Η Εύη Αγγελακοπούλου και ο Γιώργος Κυλπάσης μας δείχνουν τη Βουδαπέστη με τα μάτια που την είδαν αυτοί. 

Γιώργος ΚυλπάσηςΕύη Αγγελακοπούλου

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon