Γνωρίστε τις μπάντες του WestSide Festival

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Το νέο ανεξάρτητο festival της Δυτικής Ελλάδας είναι γεγονός. Από 7 έως 10 Απριλίου τα σημαντικότερα εναλλακτικά συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής θα εμφανιστούν στο πρώτο Westside Festival. Τέσσερις σκηνές, τέσσερις ημέρες, δεκατρία συγκροτήματα στην νεά μεγάλη γιορτή της μουσικής για τη Πάτρα. Αναλυτικές πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Πολλές από αυτές τις μπάντες, τις έχουμε παρουσιάσει είτε μέσω δισκοκριτικών είτε μέσω συνεντεύξεων, στην μουσική στήλη του Presspop, λίγες όμως ημέρες πριν την έναρξη του WestSide Festival, παίρνουμε μια γεύση από την κάθε μπάντα:

GIOUMOURTZINA
(ΓΙΑΦΚΑ 07/04 – 22.00)

Οι Gioumourtzina είναι ένα μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε το Μάιο του 2014 στη Θεσσαλονίκη από τους Ανέστη Νείρο (synths, φωνή) και Γιάννη Τσελίκα (ηλ. Μπάσο). Tα κομμάτια τους τράβηξαν την προσοχή και πήραν αρκετά air plays σε ιντερνετικά, αλλά και FM, ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας. Μέσα στο 2016 αναμένεται η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά από την Inner Ear Records.

KEEP SHELLY IN ATHENS
(ΓΙΑΦΚΑ
07/04 – 23.00)

Την μπάντα δημιούργησε το καλοκαίρι του 2010 ο RΠЯ. Έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα 2 άλμπουμ, 3 ΕP's και 2 επτάιντσα singles. Έχουν στο ενεργητικό τους 4 headline περιοδείες στην Βόρεια Αμερική και 2 επίσης ως headliners στην Ευρώπη, έχοντας παίξει ζωντανά σε 57 πόλεις μέχρι τώρα.

 

WHERESWILDER
(ΣΥΝΔΕΤΗΡΑΣ 08/04 – 21.00)

Οι Whereswilder είναι ένα ροκ κουαρτέτο από την Αθήνα. Το ντεμπούτο τους με τίτλο Yearling, επηρεασμένο από την ψυχεδελική μανία των 60s, κυκλοφόρησε τον χειμώνα του 2014. Η μπάντα έχει ήδη σχεδόν έτοιμη τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά, η οποία αναμένεται το ερχόμενο φθινόπωρο.

NIGHT KNIGHT
(ΣΥΝΔΕΤΗΡΑΣ 08/04 – 22.00)

Οι Night Knight είναι το προσωπικό project του Σεραφείμ Γιαννακόπουλου, ντράμερ των Planet of Zeus και για χρόνια ενεργού και υπερδραστήριου μέλους της ελληνικής underground ροκ μουσικής σκηνής της Ελλάδας και όχι μόνο. Συνοδοιπόροι σε αυτό του το εγχείρημα είναι ο Στέλιος Προβής στο μπάσο, ο Μανώλης Γιαννίκιος στα ντραμς και ο Μηνάς Λιάκος  στην κιθάρα. Το δισκογραφικό τους ντεμπούτο, "God Ιs Α Μotherfucker" κυκλοφορησε από την Inner Ear τον Ιανουάριο του 2016.

SILLYBOY
(ΣΥΝΔΕΤΗΡΑΣ 08/04 – 23.00)

Ο Sillyboy ζει σε μια  μονοκατοικία δίπλα στις γραμμές του τρένου. Το 2010 κυκλοφόρησε ο δίσκος του "Played".  Το 2012 κυκλοφορεί τη 2η δισκογραφική του δουλειά με τίτλο "Nature Of Things". Το 2014 βρίσκει τον Sillyboy με ένα τρίτο album. Το “Stalker” συνδιάζει τις δύο προηγούμενες δουλειές δίνοντας ακόμα περισσότερη σημασία στην παραγωγή. 

MOA BONES
(ΠΟΠ ΧΟΡΝ 08/04 – 21.30)

Ο Moa Bones (Δημήτρης Αρώνης) είναι τραγουδοποιός και πολυοργανίστας από την Αθήνα. Μετά την συμμετοχή του στους Modrec, το 2006 αρχίζει να γράφει τα δικά του τραγούδια και το πρώτο του album του “Aquarelles” κυκλοφορεί το 2011 στην Restless Wind. Την άνοιξη του 2016 κυκλοφορεί το δεύτερο album “Spun” από την Inner Ear Records, ένα βιωματικό δίσκο με επιρροές από την country, τα blues και το αμερικάνικο singing-songwriting του ’60.

LARRY GUS
(ΠΟΠ ΧΟΡΝ 08/04 – 22.30)

O Παναγιώτης Μελίδης ή απλά Larry Gus, είναι από την Βέροια και μερικά χρόνια πριν είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρο του. Εγκατέλειψε τις σπουδές του στην Βαρκελώνη και επέστρεψε στο παιδικό του δωμάτιο για να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ. Η μουσική του αρχικά στηρίχθηκε στο sampling και τις πολυστρωματικές ενορχηστρώσεις, ενώ στην συνέχεια απέκτησε μια πιο συγκεκριμένη ψυχεδελική ποπ δομή. Έχει εμφανιστεί σε διάφορα φεστιβάλ του εξωτερικού. Το πρόσφατο του άλμπουμ με τίτλο “I Need New Eyes” κυκλοφόρησε από την DFA Records που εδρεύει στην Νέα Υόρκη.

ICE EYES
(ΠΟΠ ΧΟΡΝ 09/04 – 21.30)

Το αθηναϊκό ντουέτο Ice_Eyes αποτελείται από τους Spiros A. και Anastasios T. To 2013 παρουσιάζουν  την πρώτη τους δουλειά σε ψηφιακή μορφή, το “Under The Hood”, στη Sonic Playground . Έπειτα από ένα χρόνο γεμάτο από live εμφανίσεις, με σημαντικότερη αυτή με τους Public Service Broadcasting, κυκλοφορούν στις αρχές του 2015 το ντεμπούτο τους album σε βινύλιο 180gr., με τίτλο ‘’Quartz’’ στη Nutty Wombat Records.  Πρόσφατα εμφανίστηκαν στο live του Plissken με τον Emancipator, ενώ την παρούσα περίοδο ετοιμάζουν νέο υλικό.

ΤΗΕ ΒΟΥ
(ΠΟΠ ΧΟΡΝ 09/04 – 22.30)

Ο The Boy ξεκίνησε να γράφει τραγούδια από το 1997 και έκτοτε συμμετείχε σε πλήθος συγκροτημάτων και συνεργασιών. Σχημάτισε τους Mary and the Boy το 2004 ενώ από το 2010 έχει κυκλοφορήσει τρεις δίσκους, ως The Boy, από την Inner Ear. Παράλληλα έχει γράψει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

JUSTCAUSE
(ΣΥΝΔΕΤΗΡΑΣ 09/04 – 21.00)

Οι JustCause σχηματίστηκαν το 2009 σαν σχολικό συγκρότημα. Πέρυσι κυκλοφόρησαν το πρώτο τους digital ep με τίτλο ‘’upon the sun’’. Πλέον δουλεύουν για να κυκλοφορησουν σύντομα την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά.

MECHANIMAL
(ΣΥΝΔΕΤΗΡΑΣ 09/04 – 22.00)

Oι Mechanimal είναι ένα industrial οπτικοακουστικό σύνολο με έδρα την Αθήνα το οποίο ιδρύθηκε το 2011 από τον μουσικό παραγωγό Γιάννη Παπαϊωάννου (πλήκτρα). Η μουσική γλώσσα των Mechanimal μπορεί να αναχθεί σε μια ευρεία γκάμα μουσικών ειδών, με συστατικά της στοιχεία τα αντρικά ή γυναικεία φωνητικά, τα οποία μαζί με τα μηχανικά beats, τα shoegaze κιθαριστικά drones και τα παλλόμενα sequencers δημιουργούν ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερο αμάλγαμα. Επί σκηνής, οι Mechanimal επένδυσαν οπτικά τις εμφανίσεις τους με βίντεο δια χειρός Αγγελικής Βρεττού. Έως τώρα έχουν κυκλοφορήσει τρεις δίσκους από την Inner Ear.



BABY GURU
(ΣΥΝΔΕΤΗΡΑΣ 09/04 – 23.00)

Οι Baby Guru δημιουργήθηκαν το 2009 από τους Prins Obi, King Elephant και Sir Kosmiche. Κουρασμένοι με την τυπική φόρμα μιας ροκ μπάντας, δίνουν έμφαση στον αυθορμητισμό και κινούνται στα όρια της ψυχεδελικής ποπ, της ηλεκτρονικής και του Krautrock. Το 2011 κυκλοφορεί το ντεμπούτο album τους, ακολουθεί το “Pieces” του 2012, το “Marginalia” το 2014, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησαν ένα mini-album με τίτλο “Sunshine Special”.

CARTE POSTALE
(ΧΑΣΟΜΕΡΙ 10/04 – 22.00)

Οι Carte Postale είναι μια πολυμελής μπάντα επηρεασμένη από ρομαντικές νέο φολκ ροκ μελωδίες βασισμένες σε κινηματογραφικά μοτίβα, ρυθμικές εξάρσεις, γαλλικά βαλς και νοσταλγική διάθεση που όλα αυτά οι ίδιοι θέλουν να τα αποκαλούν ρετρό ποπ. Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2014.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon