Sound of the Week | Mogwai – Ether

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που έχουν επηρεαστεί και θα συνεχίσουν να επηρεάζονται από την έναρξη της πυρηνικής εποχής, την απόλυτη φρίκη και τραγωδία της Χιροσίμα,  προσπαθώντας με τα εμπνευσμένα έργα τους να προσδώσουν ένα ανακουφιστικό αίσθημα ελπίδας. Με αφορμή την συμπλήρωση των 70 χρόνων από την ολέθρια καταστροφή, οι μνήμες όλων ζωντάνεψαν μέσα από το τηλεοπτικό project του ΒΒC “ Storyville: Atomic - Living In Dread And Promise"  για τις συνέπειες της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα, σε σκηνοθεσία του Mark Cousins και μουσική επένδυση των υπέρτατων Mogwai. Οι Σκωτσέζοι πρωτοπόροι της post rock, στενά συνδεδεμένοι με την τεραστίων διαστάσεων φρικαλεότητα, μεταμορφώνουν αυτή τη μουσική επένδυση σε έναν εκλεπτυσμένο δίσκο που θα κυκλοφορήσει από την δική τους Rock Action Records, υπό τον τίτλο “Atomic” την πρώτη ημέρα του Απρίλη.  Το άλμπουμ θα ξεκινά με το αισιόδοξο και ονειρικό “Ether”, το οποίο συνόδευε και την αρχή της ταινίας του Cousins και συνάμα το πιο ελπιδοφόρο σημείο της. Η ατμοσφαιρική μαγεία των Mogwai αρχίζει να ξεδιπλώνεται από τα πρώτα δευτερόλεπτα του, με τα συναισθήματα και τη μουσική να κλιμακώνονται σταδιακά σε ένα αβίαστα λυρικό και συγκινησιακό τέλος.  Με μία λέξη; Αριστούργημα,

Ανδριάνα Κουλιέρη – ραδιοφωνική παραγωγός στον UP FM, τον σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών (Κυριακή 16:00-18:00) | http://upfm.upatras.gr/

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon