"Εργαζόμενα κορίτσια" από την Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων Πανεπιστημίου Πάτρας

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων Πανεπιστημίου Πάτρας (Θ.Ο.Ε.Π.Π.), συνεχίζει με επιτυχία τις παραστάσεις της με το κοινωνικό έργο του Φρανκ Μακ Γκίνες «Εργαζόμενα κορίτσια», στο Θεατράκι Βιολογικού, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 9.00 μ.μ. μέχρι και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016.

Τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια της παράστασης υπογράφει ο Διονύσης Βούλτσος. Τους φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος. Την επιμέλεια των σκηνικών, των κοστουμιών και το φροντιστήριο ανέλαβαν τα μέλη της ομάδας. Βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Γωγώ Τζιώρα.

Τους ήρωες ενσαρκώνουν οι: Μαριετίνα Βαρβαρίγου, Γιάννης Γκοτσόπουλος, Άννυ Λαμπροπούλου, Κίρα Μουμλάντζε, Αναστασία Ντρίζη, Μάσιγκα Παπαϊωάννου και Κωνσταντίνος Τρίγγος.

Στον ήχο είναι η Γωγώ Τζιώρα, στα φώτα ο Γιάννης Γκοτσόπουλος και φωτογραφίες ο Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος. Την επιμέλεια της αφίσας έκανε ο Άνθιμος Γκοτσόπουλος.

Λόγω μικρής χωρητικότητας του θεάτρου, κρατήσεις θέσεων στο τηλ.:6989848580.

Λίγα λόγια για το έργο

«Ήθελα», λέει ο Μακ Γκίνες, «να γράψω ένα έργο αφιερωμένο στις εργάτριες. Η μητέρα μου, οι θείες μου και η γιαγιά μου, όλες, εργάζονταν στα τοπικά εργοστάσια υποκαμίσων. Έτσι και εγώ έμαθα από μικρός να εκτιμώ ένα όμορφο, καλοφτιαγμένο πουκάμισο».

Το έργο λειτουργεί ως μια σύγχρονη μεταφορά του αγώνα των γυναικών για ελευθερία, αυτονομία και δημιουργικότητα, μια περιγραφή της πορείας της γυναίκας προς τη συνειδητοποίηση, ενώ καταπιέζεται από ποικίλα κοινωνικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά μηνύματα που επιχειρούν να της επιβάλουν τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις της.

Σ’ ένα εργοστάσιο υποκαμίσων στο Ντόνεγκαλ της Ιρλανδίας, πέντε εργάτριες βρίσκονται αντιμέτωπες με την πιθανότητα απόλυσης. Όταν οι φήμες για αύξηση της παραγωγής, μισθολογικές περικοπές και απολύσεις επιβεβαιώνονται, οι πέντε γυναίκες αποφασίζουν να αντιδράσουν μ’ έναν ασυνήθιστο τρόπο. Κατά τη διάρκεια της πρωτότυπης διαμαρτυρίας τους, θα ξεφύγουν για λίγο από την καταπιεστική καθημερινότητα, θα επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις τους, θα μετρήσουν κέρδη και απώλειες και, μέσα από εντάσεις αλλά και πολύ χιούμορ, θα ανακαλύψουν ξανά την αλληλεγγύη και το όραμα της ελευθερίας.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon